sobota, 20 aprila, 2024
DomaVremeNadaljevanje z vetrom in snežnimi plohami

Nadaljevanje z vetrom in snežnimi plohami

Del Slovenije končuje, drugi del pa začenja z zimskimi počitnicami. Nedelja je bila marsikje zimska, predvsem pa vetrovna. In jutri bo na naših smučiščih vsaj dopoldne vreme še dokaj prijazno, čez dan pa se bo spet okrepil severovzhodni veter. Obratuje kar 22 smučišč.

Ponoči bodo krajevne padavine povsod ponehale. V večjem delu Slovenije se bo zjasnilo, a že zjutraj se bo marsikje na vzhodu spet pooblačilo. Veter bo slabel, prav tako bo na moči izgubljala burja na Primorskem. Z globokim minusom se bo dan začel v alpskih dolinah, kjer se bo ohladilo do -10 st. C. V vzhodni in osrednji Sloveniji ter v zatišnih legah Primorske bodo temperature od -3 do 0, ob morju bodo 4 stopinje.

Nadaljevanje dneva bo v znamenju spremenljive kopaste oblačnosti. Nastajale bodo kratkotrajne snežne plohe, ki jih bo več v vzhodnem delu države. Krajevne padavine se bodo nadaljevale tudi v večerni čas, ko lahko predvsem v višjih legah lokalno zapade nekaj centimetrov snega. Ob zmernem severnem vetru bodo popoldanske temperature v večjem delu Slovenije od 3 do 7 st. C. Na Primorskem, kjer se bo spet krepila burja, pa bo okoli 11 st. C.

Tudi v gorah se bo vreme hitro spreminjalo. Tako bo že dopoldne nastajala kopasta oblačnost, sredi dneva se bodo oblakom pridružile še snežne plohe, ki bodo izrazitejše v vzhodnem delu gora. Pihal bo okrepljen severovzhodni veter. Temperature bodo nad nadmorsko višino 1000 metrov ves dan globoko pod ničlo, kar bo tudi glavni vzrok za popoldansko spremenljivost vremena.

V noči na torek bo predvsem v vzhodni in osrednji Sloveniji rahlo snežilo. Čez dan se bo zjasnilo. Še bo pihal SV veter, ki bo sprva okrepljen, popoldne pa bo slabel. Sledili bodo sončni dnevi. Ker se bo veter povsem polegel, nad nami pa se bo zadrževala suha zračna masa, bodo temperaturna nihanja med nočjo in dnevom velika. Sredi tedna bodo jutranje temperature po nižinah okoli -5, popoldanske pa do 10 st. C nad ničlo. 😉  (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča