Nadaljnji razvoj Adrie Mobil še naprej tesno povezan s prestolnico izvoznega gospodarstva

0
1044

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktorica Adrie Mobil d. o. o. Sonja Gole sta na rotovžu podpisala 1,6 milijona evrov vredno prodajno pogodbo za večje zemljišče ob Straški cesti. S prodajo zemljišča novomeška občina nadaljuje aktivno podporo novomeškemu gospodarstvu, Adria Mobil pa ima kot najuspešnejša dražiteljica za nadgradnjo svojih dejavnosti na voljo skoraj 6,5 hektarjev dodatnih površin v neposredni bližini sedeža podjetja in ob načrtovani zahodni obvoznici Novega mesta.

Za omogočanje in spodbujanje razvoja gospodarskih družb na vseh nivojih je naloga občine, da aktivno izvaja prostorsko načrtovanje in zagotavlja ustrezno komunalno opremljena zemljišča za nove investitorje in širitve uspešnih gospodarskih družb. Mesta občina Novo mesto je aktivna na obeh področjih.

V zadnjih letih se je lotila komunalnega opremljanja 3 večjih gospodarskih con (Livada, Brezovica in Cikava), hkrati pa bo občinski svet Mestne občine Novo mesto v prihodnjem mesecu dokončno potrjeval spremembe občinskega prostorskega načrta, ki med drugim predvidevajo tudi širitev površin za industrijsko proizvodnjo, namenjenim delovanju največjih novomeških gospodarskih izvoznih družb in sicer na območju Ločne in ob Straški cesti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj