PREMIERA: Čez Gorjance tihotapijo tobak

PREMIERA: Čez Gorjance tihotapijo tobak

-
0 424

V letnem gledališču, naravnem amfiteatru ob Jurčičevi domačiji na Muljavi domača gledališka skupina že 37. leto zapored uprizarja Jurčičeva dela. V letošnji sezoni so se odločili, da bodo zaigrali Tihotapca.

Tihotapec je napeta pripoved o življenju tihotapcev, ki čez Gorjance prenašajo tobak čez slovensko-hrvaško mejo. Dogajanje pa stopnjuje tihotapska strast in maščevalnost.

Kmečki fant France Štivrnik, ki se je pridružil tihotapcem, se da v svojih dejanjih nepremišljeno voditi golemu sovraštvu do načelnika graničarjev, ki se je zaljubil v njegovo sestro, kar pripelje do poboja.

Dogajanje z modrovanjem začinijo možje v vaški krčmi, ženske se dobivajo po vasi, kot smo v Jurčičevih delih že vajeni, pa tudi v Tihotapcu ne gre brez posebneža, tokrat je to Frtnatek Tekmec, ki zna poskrbeti zase, čeprav zaradi tega druge spravlja v težave. Pretepov, gostilniških debat, ljubosumja, podtikanj in obrekovanj tako tudi letos ne bo manjkalo.

Povest je dramatizirala pokojna režiserka Danica Kastelic. Pod režijo sta se letos podpisala Saša Senica in Igor Adamič. Sceno je oblikoval Dore Južna, za postavitev pa je posrkbel Branko Glavan. Igralska zasedba obsega 30 igralcev – domačinov, celotna zasedba s tehnično ekipo vred pa več kot 40 ljudi v starosti od 5 pa vse do 70 let.

Napeto dogajanje, sočna dolenjska govorica igralcev, predanih Jurčiču in ljubiteljskemu gledališču, naravno oblikovan amfiteater, odlično postavljena scena, mojstrsko oblikovanje luči in tona, so zagotovila, da bo predstava dobra in vredna ogleda.

Premiera bo v petek, 23. junija 2017, sledilo bo pet ponovitev : 24. junija, 30. junija in 1. julija ter 7. in 8. julija s pričetkom ob 21. uri v Letnem gledališču ob Jurčičevi domačiji na Muljavi.

Vstopnina : odrasli – 10€, skupina nad 15 oseb , študentje in dijaki – 8€, otroci do 14.leta brezplačno.  Predstava v primeru deževnega vremena odpade. Prijazno vabljeni v Deželo desetega brata!

 

Vstopnice smo že podelili, in sicer petkrat po 2 vstopnici. Čestitke.