Naj vas izlet popelje do razstave Črno beli svet

0
127

V poletnih mesecih potujemo še več in si ogledujemo in navdušujemo. In če vas bo pot zanesla v najvzhodnejše slovensko mesto, Lendavo, potem si privoščite ogled imenitne fotografske razstave.

Sredi junija so v kletnih prostorih lendavske Galerije- Muzeja odprli fotografsko razstavo Črno beli svet. Razstavo so pripravili člani foto video kluba Lendava v sodelovanju z galerijo-muzejem Lendava. Razstava bo na ogled vse do 30. novembra.

Naj vas izlet popelje do razstave Črno beli svetNa predmetni skupni razstavi sodelujejo štirje čezmejni fotoklubi: Fotoklub Čakovec s Hrvaške, Kanizsa fotoklub z Madžarske. Fotoklub Zalaegerseg iz Madžarske in Foto-video klub Lendava iz Slovenije. Začetki sodelovanja pravkar naštetih klubov sežejo že v leto 2010. ko so ti klubi skupaj izvedli prvo razstavo, naslovljeno Muro, reka, ki nas povezuje. Reka Mura kot naravna meja med Slovenijo, Hrvaško in Madžarsko, Je z omenjeno razstavo prenehala predstavljati ločnico med tremi narodi, temveč Je gledano z drugega zornega kota postala naravna povezovalka istih narodov. Lahko bi rekli, da je povezovanje temeljna in pomembna smernica, skladno s katero se našteti klubi ravnajo in jo tekom svojih sodelovanj tudi radi poudarjajo. Fotografije za razstavo, ki si jo boste danes ogledali, je prispevalo 50 avtorjev Iz treh sosednjih držav, Slovenije, Hrvaške in Madžarske.

Od skupno 145 prispelih del jih je bilo za razstavo izbranih 40. Fotografije je Izbrala komisija v sestavi mariborskega fotografa Viljema Klemenčiča, lendavskega umetnostnega zgodovinarja Atille Pisnjaka In čakovske umetnostne zgodovinarke Maše Hrustek Sobočan Izbrana dela so razstavljena v avtentičnem zgodovinskem ambientu kletne galerije lendavskega gradu, ki razstavi daje poseben čar.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj