torek, 16 aprila, 2024
DomaVremeNajbolj svež dan meteorološkega poletja

Najbolj svež dan meteorološkega poletja

Ponedeljek, 2. avgusta, je bil najbolj svež dan meteorološkega poletja, saj se marsikje ni ogrelo do 20 stopinj. Najtopleje je bilo na Primorskem in v Prekmurju, kjer je bilo tudi največ sonca. Ogrelo se je do 26 stopinj Celzija.

Ponoči bo oblačno. Prav tako bodo še nastajale manjše krajevne padavine, lahko tudi nevihte, ki bodo sprva pogostejše v zahodni, v drugem delu noči pa v vzhodni Sloveniji. Proti jutru bo dež večinoma ponehal in začelo se bo jasniti. Po nižinah osrednje in JV Slovenije ter na Koroškem bo lahko nastalo nekaj megle. Zjutraj bo prijetno sveže. V alpskih dolinah bo le okoli 10 st. C. Drugod bo od 13 do 15, na Primorskem od 16 do 18 st. C.

Po nekaterih nižinah se bo nizka oblačnost zadržala še del dopoldneva, drugod bo sončno. Sredi dneva se bo oblačnost ponovno povečala in že zgodaj popoldne bodo ob alpsko-dinarski pregradi začele nastajati krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nato ob JZ vetru počasi pomikale proti SV države. Malo topleje bo. V alpskih dolinah bo popoldne okoli 19 st. C. Drugod bo od 22 do 25, na Primorskem od 26 do 28 st. C.

Tudi sredo bodo zaznamovali oblaki, sončna obdobja bodo kratka. Kljub temu bo večinoma suho. Nekaj kapelj dežja bo predvidoma padlo le v severni Sloveniji. V četrtek bo pod vplivom oslabljene hladne fronte na Primorskem in Gorenjskem že zjutraj deževalo. Pas padavin se bo nato v nadaljevanju dneva pomikal proti vzhodu. Lahko nastanejo tudi posamezne nevihte z nalivi. Sveže bo s temperaturami malo nad 20 st. C. Več sonca nam bo prinesel konec tedna, ko bodo tudi temperature zanihale navzgor. Po nižinah se bo živo srebro približalo 30 st. C. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča