petek, 17 maja, 2024
DomaSlovenijaNajcenejša razširjena košarica osnovnih živil dobrih 50 €

Najcenejša razširjena košarica osnovnih živil dobrih 50 €

V prvem popisu razširjene košarice 28 osnovnih skupin živil pri šestih trgovcih v Sloveniji, ki je bil opravljen 22. junija, je povprečna vrednost najcenejše košarice dosegla 55,56 evra. Razlika med najcenejšo in najdražjo košarico je znašala skoraj 15 evrov.

Razširjeno košarico 28 osnovnih skupin živil sestavljajo pršut, piščančje hrenovke, kuhan pršut, panceta ali sušena slanina, piščančje meso, goveje meso, sir Gauda (poltrdi polnomastni sir), mocarela, sveže mleko, trajno polnomastno mleko, trajno polposneto mleko, kisla smetana, jogurt, jajca, beli kruh, polbeli kruh, bageta, kajzerica, žemlja, krompir, jabolka, korenje, banane, čebula, limone, sončnično olje, oljčno olje in maslo.

V popis so vključeni trgovine Eurospin, Hofer, Lidl, Mercator, Spar in Tuš. Povprečna vrednost najcenejših nakupnih košaric pri vseh šestih trgovcih je v prvem merjenju dosegla 55,56 evra, so sporočili z ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Najcenejša razširjena košarica je bila na voljo pri Hoferju (50,81 evra), najdražja pa v Tušu (65,52 evra). Razlika med minimalno in maksimalno vrednostjo najcenejše košarice je tako znašala skoraj 15 evrov. V Mercatorju je sicer košarica stala 52,15 evra, v Lidlu 52,83 evra, v Sparu 54,24 evra, v Eurospinu pa 57,83 evra. (STA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča