Najmanj 48 ur suhega vremena

0
113

Nad osrednjim Sredozemljem se bo vzpostavilo območje visokega zračnega tlaka, njegov vpliv bo segal nekje do Alp. Oblačno s pogostimi padavinami bo jutri na Balkanu, veliko dežja pa bo tudi ob Biskajskem zalivu, temperature bodo precej nizke za sredino junija.

Petek bo sončen, oblakov bo bolj malo, nekaj več jih bo popoldne le v hribovitih krajih zahodne Slovenije. Čez dan bo zapihal šibak jugozahodni veter. In prav veter bo potisnil živo srebro še višje kot danes. Na vzhodu Slovenije se bo ogrelo do 28 stopinj Celzija, v ljubljanski kotlini bo 26, stopinja ali dve manj bo na Primorskem, okoli 23 stopinj bo na Gorenjskem.

V gorah bo jutri sončno, na območju Snežnika in Južnih ter Zahodnih Julijcev bo predvsem popoldne nekaj oblačnosti, tukaj lahko nastane kakšna manjša ploha. Dopoldne bo pihal šibak, popoldne pa zmeren zahodni veter, topleje bo kot danes.

Sobota bo sončna in suha. Dopoldne bo vetra malo, popoldne bo zapihal JZ veter. Nad nami se bo zadrževal toplejši zrak, zato bodo dnevne temperature še nekoliko višje. V večjem delu Slovenije bo okoli 28 stopinj, po nekaterih nižinah vzhodne Slovenije pa se bo prvič letos ogrelo do 30 stopinj Celzija. Nedelja se bo začela s sončnim in suhim vremenom, sredi dneva pa nas bodo od severa dosegli oblaki in padavine, ki se bodo pojavljale v obliki ploh in neviht. Spremenljivo oblačno vreme s pogostimi plohami in nevihtami bo tudi v ponedeljek, nekoliko bolj stabilno vreme pa nas po trenutnih izračunih čaka v nadaljevanju tedna.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj