petek, 29 marca, 2024
DomaKronikaNajstniški tatovi z bakrenimi žlebovi

Najstniški tatovi z bakrenimi žlebovi

V torek večernih urah so bili brežiški policisti obveščeni o sumljivih neznancih, ki naj bi se nahajali na pokopališču na območju Jesenic na Dolenjskem in bi se lahko pripravljali na izvrševanje kaznivih dejanj. Takoj so se odzvali in v bližini izsledili in prijeli 19-letnika in dva mladoletnika. Našli in zasegli so tudi okoli 15 metrov bakrenih žlebov, ki so jih storilci odtujili s strehe mrliške vežice. Okoliščine še preverjajo, po zaključeni preiskavi pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo. Kdo bi lahko to bil? 😉

Vlomi in tatvine

Oškodovanec je policiste PP Črnomelj obvestil, da je v zadnjem tednu dni, ko je bil odsoten, nekdo vlomil v stanovanjsko hišo na območju Kanižarice. Storilec je pregledal prostore in našel ter odtujil zlat nakit, denar in spominske predmete. TZ vlomom in tatvino ga je oškodoval za okoli 4000 evrov.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Ribnica, Dobova, Drnovo, Obrežje, Rigonce, Brežice) izsledili in prijeli 20 državljanov Pakistana, šest državljanov Maroka, tri državljane Indije, tri državljane Turčije, državljana Kube in državljana Bangladeša in na območju PP Metlika (Želebej) dva državljana Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča