torek, 23 aprila, 2024
DomaŠportNajtežji izbor pri nas - Športnik leta. A jih imamo!

Najtežji izbor pri nas – Športnik leta. A jih imamo!

V Sloveniji med dobrimi oz. odličnimi, vrhunskimi, težko izberemo. Naši športniki že leta s svojimi uspehi veljajo za največje promotorje Slovenije v svetu. In tudi letos je bilo težko. Tako majhna Slovenija, glede na prebivalce, organizirani oz. ligaški – kolektivni šport in uspeh posameznikov, je preprosto presežek v primerjavi s številnimi državami v svetu.

Zagotovo tudi tokrat ni bilo lahko, ampak je znano. Društvo športnih novinarjev Slovenije je v Cankarjevem domu podelilo nagrade najboljšemu športniku, športnici in najboljši ekipi leta v Sloveniji. Slovenska Športnica leta je Janja Garnbret, športnik Tadej Mohorič in ekipa košarkarska reprezentanca Slovenije.

Nagrado za najboljšega športnika invalida leta je prejel Franček Gorazd Tiršek, ki je v Tokiu osvojil dve olimpijski medalji. Najprej je bil uspešen v streljanju z zračno puško stoje. Pokazal je izjemno psihološko trdnost, po slabšem začetku finala je imenitno nadaljeval in bil srebrn. Nekoliko presenetljivo je osvojil še bron v disciplini zračna puška leže. S tem je število olimpijskih medalj povečal na štiri in potrdil, da je eden najboljših strelcev invalidov na svetu.

Sicer pa vsi ljubitelji športa vemo, da je t.i. tron premajhen, saj imamo v Sloveniji res odlične športnike, na katere smo res ponosni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča