Namerno odpiranje vodnega ventila in velika škoda

Namerno odpiranje vodnega ventila in velika škoda

-
2 1758

V Mokronogu in okolici neznana oseba odpira talne ventile za hidrantno vodo. Odpre jih minimalno, tako da voda pronica skozi zemljo in na površini ni zaznati, da je mokro. Poraba vode je vezana na števec podjetja in se tako namerno povzroča gospodarska škoda podjetju. To se je zgodilo v izredno uspešnem podjetju M TOM, ko je neznani storilec poskrbel za veliko škodo. Iz podjetja še sporočajo ostalim v njihovi okolici naj bodo pozorni na ta pojav, da ne bodo imeli enakih problemov oz. finančnih izdatkov kot so jih imeli v podjetju M TOM.

V podjetju so sprva mislili, da je počila vodovodna cev, a izkazalo se je, da je to storil nekdo z znanjem oz. poznavanjem vodovodnega sistema in s primerno opremo. Storilec je dobro vedel, koliko je potrebno zasukati zadnji ventil v t.i. vodovodni veji podjetja, da je škoda velika.

In kdo ima takšno znanje oz. kdo vse ima opravka s hidranti? Očitno bodo v nekaterih društvih v svojih vrstah prisiljeni poiskati osebe, ki ne sodijo v njihova društva, tako kot so nekoč že odkrivali piromane.