torek, 28 marca, 2023
DomaKronikaNamerno poškodovanje vozil, nasilnežu prepoved, pijanemu pridržanje

Namerno poškodovanje vozil, nasilnežu prepoved, pijanemu pridržanje

Na ograjenem parkirnem prostoru podjetja v Trebnjem je v noči na 4. 3. nekdo z neznanim predmetom poškodoval pokrove motorjev petih vozil in s tem povzročil za okoli 2500 evrov škode, poročajo policisti PU Nm.

Vlomi in tatvine
Med 28. 2. in 4. 3. je v naselju Volčje nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit.

Med 4. 3. in 5. 3. je v Straži nekdo vlomil v poslovni objekt. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Na Novem trgu v Novem mestu je 5. 3. neznanec vlomil v lokal in odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1000 evrov škode.

V kraju Mrčna sela na območju PP Krško je 5. 3. med 18. in 20. uro nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev, skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit in denar. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 2000 evrov.

Nasilnežu izrekli prepoved približevanja

Policisti PP Trebnje so 4. 3. posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Trebnjega. Zaščitili so žrtve in 37-letnemu nasilnežu prepovedali približevanje partnerki in otroku. Zoper osumljenca nasilja v družini bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo. O izrečenem ukrepu so obvestili preiskovalnega sodnika in pristojne institucije.

Pijanega kršitelja pridržali

Brežiške policiste so 5. 3. poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Brežicah, kjer naj bi pijan moški udaril žensko, razbijal inventar in kršil javni red in mir. 52-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih opozoril in ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog in ga ovadili na pristojno tožilstvo.

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno