četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaNamerno poškodovanje vozil, nasilnežu prepoved, pijanemu pridržanje

Namerno poškodovanje vozil, nasilnežu prepoved, pijanemu pridržanje

Na ograjenem parkirnem prostoru podjetja v Trebnjem je v noči na 4. 3. nekdo z neznanim predmetom poškodoval pokrove motorjev petih vozil in s tem povzročil za okoli 2500 evrov škode, poročajo policisti PU Nm.

Vlomi in tatvine
Med 28. 2. in 4. 3. je v naselju Volčje nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit.

Med 4. 3. in 5. 3. je v Straži nekdo vlomil v poslovni objekt. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Na Novem trgu v Novem mestu je 5. 3. neznanec vlomil v lokal in odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1000 evrov škode.

V kraju Mrčna sela na območju PP Krško je 5. 3. med 18. in 20. uro nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev, skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit in denar. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 2000 evrov.

Nasilnežu izrekli prepoved približevanja

Policisti PP Trebnje so 4. 3. posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Trebnjega. Zaščitili so žrtve in 37-letnemu nasilnežu prepovedali približevanje partnerki in otroku. Zoper osumljenca nasilja v družini bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo. O izrečenem ukrepu so obvestili preiskovalnega sodnika in pristojne institucije.

Pijanega kršitelja pridržali

Brežiške policiste so 5. 3. poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Brežicah, kjer naj bi pijan moški udaril žensko, razbijal inventar in kršil javni red in mir. 52-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih opozoril in ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog in ga ovadili na pristojno tožilstvo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča