petek, 29 marca, 2024
DomaKronikaNamesto do 90 je vozil kar 174 km/h

Namesto do 90 je vozil kar 174 km/h

Policisti PP Sevnica so pri izvajanju meritev hitrosti na glavni cesti št. 5, iz smeri Krškega proti Logu, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 90 km/h, izmerili voznika osebnega avtomobila BMW M4, ki je vozil s hitrostjo 174 km/h. Zoper 27-letnega voznika bodo podali obdolžilnipredlog na Okrajno sodišče v Sevnici. Zakon o pravilih cestnega prometa za kršitev določa globo v višini 1200 evrov, vozniku pa se izreče 18 kazenskih točk.

Na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto so policisti letos obravnavali 211 prometni nesreč in v 55 primerih ugotovili, da je bil vzrok za prometno nesrečo neprilagojena hitrost. Tudi v lanskem letu je delež prometnih nesreč, ki so se zgodile zaradi neprilagojene hitrosti znašal 26%. Hitrost je tako med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, tudi tistih, z najhujšimi posledicami. Pogosto je povezana z drugimi dejavniki, kot so nepravilna stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje, neupoštevanje pravil o prednosti in vožnjo pod vplivom alkohola.

Lažje poškodovan voznik

Nekaj po 20. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti iz smeri Ljubljane proti Novem mestu, pri izvozu za Mirno Peč. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 66-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v avtomobil 32-letnega voznika. Lažje poškodovanega 32-letnega
voznika iz Bosne in Hercegovine so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Krški policisti kršiteljema zasegli vozila

Policisti PP Krško so med kontrolo prometa v Krškem okoli 10. ure ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot. Med postopkom so ugotovili, da je za volanom mladoletnik, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil z nameščenimi registrskimi tablicami, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Ukrepali bodo tudi zoper lastnico vozila, ki je dala avtomobil v uporabo mladoletniku.

Okoli 11.30 so na območju Žadovinka ustavil voznika BMW-ja. Ugotovili so, da gre za 30-letnega kršitelja, ki nima vozniškega dovoljenja, saj še ni opravljal vozniškega izpita. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča