Napadel policiste, prijeli tatove, številni vlomi

0
2129

Trebanjske policiste so 31. 7. nekaj pred 20. uro poklicali na pomoč iz prodajalne v Trebnjem, kjer naj bi storilec napadel in poškodoval eno osebo. Policisti so takoj odšli na kraj in izsledili 28-letnega kršitelja, ki ni upošteval njihovih ukazov in se ni pomiril. Policistki in policistu je grozil, da ju bo ubil napadel in udaril je policistko, med postopkom pa je bil lažje poškodovan tudi policist. Zoper moškega sta uporabila prisilna sredstva, ga obvladala in odpeljala v prostore za pridržanje. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Policisti prijeli tatove

Policisti PP Trebnje so bili 31. 7. obveščeni, da je neznanec vstopil v poslovne prostore v Trebnjem, kjer je ukradel denar in pobegnil. Na podlagi opisa so policisti 33-letnega osumljenca izsledili in prijeli. Ukraden denar so mu zasegli in vrnili oškodovancem. Zoper storilca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

1. 8. nekaj pred 20. uro so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o tatvini iz prodajalne v Novem mestu, kjer naj bi storilca ukradla več zavojev kave in peš pobegnila. Na podlagi opisa osumljencev in smeri bega so ju izsledili in prijeli. Zasegli so jima 73 zavojev kave in predmete, ki sta jih pred tem ukradla v drugi prodajalni. Zoper oba bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine

V noči na 1. 8. je v Škocjanu nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 3000 evrov škode.

V okolici Šentjerneja je med 22. 7. in 31. 7. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V noči na 2. 8. je v Šmarjeških Toplicah nekdo vlomil v dve počitniški hiši. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V okoli Šentjerneja je 1. 8. med 15. in 23. uro neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo in lokal. Preiskal je prostore in našel ter odtujil denar in tobačne izdelke. Škode je za okoli 2000 evrov.

Na Otočcu je med 29. 7. in 2. 8. nekdo skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit in denar. Lastnike je oškodoval za okoli 1600 evrov.

Med 1. 8. in 2. 8. je na parkirnem prostoru v Ždinji vasi neznanec vlomil v osebni avtomobil in iz denarnice odtujil denar.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj