četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaNapadli varnostnika. Kdo že?

Napadli varnostnika. Kdo že?

Policisti PU Nm so minuli konec tedna obravnavali deset kršitev javnega reda in miru na javnem kraju ter pet v zasebnem prostoru.

V soboto popoldne je varnostnik trgovine na Avšičevi ulici v Novem mestu opozoril tri osebe, ki so brskali po zabojniki za smeti. Opozorilo niso sprejeli dobrohotno, saj so se nanj najprej spravili z besedami, nato pa mu zagrozili s palico in pošpricali z dražljivim sprejem. Ko so se policisti odpeljali s kraja in podali v iskanje teh oseb, se je malo kasneje do trgovine pripeljala druga skupina občanov. Tudi ti niso upoštevali odredbe in opozoril varnostnika. Dva sta varnostnika napadla, ga nekajkrat udarila in zbila na tla ter pošpricala z solzivcem. Varnostnika so pri tem lažje poškodovali, tako da so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na opazovanju. Skupina občanov se je zvečer zopet pripeljala do te iste trgovine, zagrozili so varnostniku, nato pa odpeljali. Ko jih je opozoril na početju, so mu zagrozili in se s kraja odpeljali. Policisti so jih ustavili in odpeljali na policijsko postajo, da z njimi opravijo razgovor. Po zaključku preiskave, ko bodo razjasnjene vloge vseh akterjev, bodo zoper njih ustrezno ukrepali – zaradi neupoštevanja opozoril in odredb varnostnika ter povzročitve lahke telesne poškodbe.

Novomeški policisti so v petek ponoči, nekaj po enajsti uri, zaradi glasne glasbe posredovali v Šmihelu. Vzpostavili so javni red in mir ter 27-letnemu kršitelju napisali plačilni nalog. Metliški policisti so v soboto, nekaj po enajsti ponoči, v Svržakih zaradi kršitve javnega reda in miru napisali plačilni nalog 34-letnemu domačinu. 34-letnik je pijan žalil sosede in predvajal glasno glasbo, po prihodu policistov pa se je pomiril in je odšel na nočni počitek.

Črnomaljski policisti so izdali plačilni nalog in uvedli postopek o prekršku zoper lastnico gostinskega lokala, ki je v soboto zvečer z glasno
glasbo motil okolico in posloval po dovoljenem obratovalnem času.

Vlomi in tatvine

Trebanjski policisti so v Trebnjem obravnavali tatvino katalizatorja. Oškodovanec je v petek zvečer ugotovil, da so mu od začetka januarja iz parkiranega avtomobila ukradli katalizator in mu s tem naredili za okoli 300 evrov škode.

V petek popoldne so predrzneži ukradli torbico z denarjem in dokumenti iz parkirane cisterne na bencinskem servisu v novomeškem Bršljinu, kamor je 35-letni voznik pripeljal gorivo. Za predrznežem, ki je izkoristil kratkotrajno odsotnost voznika in pregledal odklenjeno voznikovo kabino, še poizvedujejo.

Nekaj po drugi uri v petek popoldne je lastnik stanovanjske hiše ugotovil, da so mu dopoldne vlomili v hišo v Češnjicah. Sevniški policisti so opravili ogled kraja. Po prvih ugotovitvah so storilci odnesli žago za rezanje maso, vredno okoli tristo evrov.

V noči iz četrtka na petek so vlomili v trgovino na Rimski cesti v Trebnjem. Po prvih ugotovitvah ogleda so razbili steklo na vhodnih vratih
in iz trgovine odnesli mobilne telefone – koliko, bo znano po opravljeni izredni inventuri. Že zdaj pa ocenjujejo, da je škode za nekaj tisoč evrov.

V Velikih Poljanah so od novega leta pa do sobote vlomili v lesen objekt športnega društva in odnesli zvočnik. Društvu so naredili za okoli 300 evrov škode.

V Golobinjeku so novomeški policisti v petek zvečer opravili ogled vloma. Kot kaže so neznanci med torkom in petkom popoldne vlomili v zidanico, jo pregledali in odnesli diatonično harmoniko Melodija. Lastnik je vlom opazil v petek popoldne in obvestil policiste. Storilci so mu naredili za okoli tisoč petsto evrov škode.

Iz lovskega doma na Studencu so storilci v prvih dneh novega leta odnesli približno deset metrov bakrenih odtočnih cevi žleba, vlomili v pomožni objekt ter od tam odnesli še liter žgane pijače. Skupaj so povzročili za okoli tisoč evrov škode.

V nedeljo zvečer so črnomaljski policisti v Semiču opravili ogled vloma v gostinski lokal, ki je sicer že pol leta zaprt. Po prvih ugotovitvah so storilci odnesli štiri prazne 50-litrske aluminijaste sode.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča