Napoved novih ukrepov, Hrvaška bo lahko rdeča

0
4115

Na Hrvaškem so zabeležili nov neslavni rekord. Lokalni štabi civilne zaščite so sicer sporočili 210 novih primerov okužbe s koronavirusom, a uradna številka se je ustavila pri 208 primerih. Prvi mož HZJZ zdaj pravi, da bi bilo bolje, da bi nove omejitve vzpostavili že prej, a da še ni prepozno. Naši južni sosedje sicer uvajajo nove omejitve glede obratovanja diskotek, v ukrepih Italije glede obvezne karantene pa vidijo predvsem zavist zaradi “odlične turistične sezone”. Avstrija pa je medtem zaradi naraščanja okužb pozvala državljane, naj se nujno vrnejo iz Hrvaške.

Zadnji podatki slovenske vlade kažejo, da so v zadnjih 24 urah ob 937 testiranjih potrdili 37 novih okužb s koronavirusom, kar je največ, odkar smo preklicali epidemijo. “Uvoza iz Hrvaške je vse (pre)več, zdaj še iz juga Dalmacije. Mladi, več in več,” je na Twitterju zapisal vladni govorec in napovedal, da bo vlada ukrepala, da se šolsko leto začne pravočasno in v celoti. “Nihče, ne otroci, dijaki, ne starši in učitelji ne bodo talci neodgovornih (nočnih) zabav.”

Vladni govorec Jelko Kacin, ki danes zaradi svojega dopustovanja na Krku krasi naslovnico hrvaškega Jutarnjega lista, je tvitnil, da rezultati testiranj za covid-19 skrbijo vse. “Uvoza iz Hrvaške je vse (pre) več, zdaj še iz juga Dalmacije. Mladi, več in več. Vlada bo ukrepala, da se šolsko leto začne pravočasno in v celoti. Nihče, ne otroci, dijaki, ne starši in učitelji ne bodo talci neodgovornih (nočnih) zabav,” je zapisal.

Napovedi niso dobre, je še dodal. “Vlada in NIJZ sta opozorila sosedo, a največ zase in vse nas storimo sami. Spoštujmo in izvajajmo priporočila NIJZ. Samoomejitev, nočne zabave lahko počakajo, to poletje ni zadnje. Koliko bomo pridelali do septembra? Vse je odvisno le od nas.”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj