Naprej v vroč teden

0
269

V vzhodni Sloveniji bo noč jasna, na zahodu pa bo nekaj oblakov. Po nekaterih nižinah bo proti jutru lahko nastala kratkotrajna megla. Na Gorenjskem se bo do sončnega vzhoda živo srebro spustilo do 13 st. C. Drugje bo od 15 do 18 stopinj, še kakšna stopinja več bo na Primorskem.

Dan bo sončen z občasno povečano kopasto oblačnostjo, ki jo bo več v zahodni in severni Sloveniji. Predvsem nad hribi bo sredi dneva in popoldne nastalo nekaj ploh in manjših neviht. Pred nami je še en vroč dan s temperaturami nad 30 st. C. Izjema bo Gorenjska, kjer bo 28 stopinj. Najbolj vroče pa bo tudi jutri na Goriškem, kjer se bo ogrelo do 35 st. C.

Zjutraj in dopoldne bodo razmere za obisk gora dobre, saj bo sončno z le nekaj osamljenimi oblaki. Popoldne se bo oblačnost povečala, nastalo bo nekaj ploh in neviht. Kljub temu, da sonce že izgublja svojo moč, svetli del dneva se je namreč od začetka koledarskega poletja skrajšal že za 80 minut, UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva v gorah še vedno dosega vrednost 9, kar pomeni, da vas sonce lahko opeče že v zelo kratkem času, zato previdno

V torek bodo popoldanske nevihte pogostejše in se bodo pojavljale nad večjim delom države. Zaradi vpliva višinske motnje se bodo krajevne padavine nadaljevale v noč na sredo. Sreda bo, kot vse kaže, vremensko najbolj nestabilen dan novega tedna. Vročina bo prehodno nekoliko popustila. Tudi v drugi polovici tedna se vreme še ne bo povsem ustalilo, predvsem ob popoldnevih bodo še nastajale krajevne plohe in nevihte. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj