četrtek, 28 marca, 2024
DomaVremeNarava bo spet na preizkušnji

Narava bo spet na preizkušnji

Začetek tedna bo še naprej zelo topel, a druga polovica žal ne obeta. Prešla nas bo tudi hladna fronta. Kljub sončnemu vremenu ponedeljek za obisk gora ne bo tako idiličen, kot so bili pretekli dnevi. Ob vse izrazitejšem JZ vetru nas bo namreč že drugič v tem mesecu dosegel saharski pesek, zato razgled ne bo segal prav daleč. Na Voglu, kjer je še okoli 90 cm snega, bo temperatura sredi dneva okoli 10, na Kredarici pa 3 st. C.

Pred spremembo vremena nas čaka še ena jasna noč, sledilo bo prav takšno jutro. V alpskih dolinah, na Notranjskem, Kočevskem in na Koroškem bodo temperature od -4 do 0, drugod bo od 1 do 4, topleje bo ob morju in v višjih legah, kjer bo okoli 6 st. C. Dan bo sončen. Popoldne se bo nad hribi razvilo le nekaj plitvih kopastih oblakov. JZ-dnik bo najvišje temperature prinesel Dolenjski, Beli krajini in Posavju. Ogrelo se bo do 24 st. C. Tudi drugod bo toplo s temperaturami od 20 do 23 st. C. Malo manj bo le v alpskih dolinah, na Notranjskem in ob morju, kjer bo okoli 18 st. C.

V torek se bo na zahodu že zjutraj pooblačilo. Čez dan se bo oblačnost širila tudi nad vzhodno Slovenije, a bo še ostalo suho in ob JZ-dniku tudi precej toplo s temperaturami do 20 st. C Pod vplivom JZ-dnika bomo tudi v sredo. Zahodno in južno Slovenijo bo dopoldne zajel rahel dež, drugod bo do večera še večinoma suho. V četrtek se bo čez naše kraje pomikala hladna fronta. Padavine na zahodu se bodo okrepile in se do sredine dneva razširile nad vso Slovenijo. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 900 metrov, kar pomeni, da bo lahko snežilo do višjeležečih alpskih dolin. Občasne padavine lahko pričakujemo tudi v petek in soboto, ko bo k nam dotekal še nekoliko hladnejši zrak. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča