Naravnega D vitamina ne bo manjkalo

0
127

Podaljšano poletje se nadaljuje. Ob šibki burji je bilo tudi danes najbolj vroče na Primorskem, kjer se je ogrelo kar do 32 st. C. Morje ima 24 stopinj. Drugod je bilo okoli 28 st. C.

Nedelja bo sončna. Nekaj oblačnosti bo čez dan le nad hribovitimi predeli severne in vzhodne Slovenije, kjer ni povsem izključena kakšna ploha. Na Primorskem, kjer bo še pihala šibka burja, bo spet nad 30 st. C. Do 30 stopinj bo tudi v osrednji Sloveniji. Le kakšna stopinja manj bo na vzhodu. Okoli 26 stopinj pa bo na Gorenjskem.

Topli septembrski dnevi kar kličejo k aktivnostim na prostem. Številni se boste odpravili v gore, kjer bo tako kot v dolini prevladovalo sončno vreme. Ob šibkem vzhodnem vetru se bo čez dan sicer razvilo nekaj kopastih oblakov, a bo možnost za nastanek kakšne popoldanske plohe razmeroma majhna. Popoldanske temperature bodo tudi po najvišjih vrhovih presegle 10 st. C.

Zelo toplo vreme se bo nadaljevalo še ves prihodnji teden. Jutra bodo po nekaterih nižinah meglena, čez dan pa bo veliko sonca, ki ga bodo le občasno zakrivali oblaki. Nekoliko več oblačnosti bomo deležni v drugi polovici tedna, a bo možnost za nastanek popoldanskih padavin razmeroma majhna. Torej odlična priložnost za nabiranje D vitamina. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj