torek, 26 septembra, 2023
DomaKronika'Naši' na plažah kradli turistom

‘Naši’ na plažah kradli turistom

Ker bonov za turizem in gostinstvo ni več, prav tako ne korone, se določeni prebivalci z območja JV Slovenije vedno znajdejo. Saj imajo veliko časa, z malo oz. nič obveznosti. In v teh dneh so se lotili lopovske turneje na naši obali. In očitno niso bili uspešni.

V torek so policisti v Portorožu obravnavali več tatvin, predvsem na plažah. Osumljeni so bili med seboj povezani storilci, doma z Dolenjske. Policisti so z intenzivnim zbiranjem obvestil in aktivnim delom storilce identificirali. Sledi jim kazenska ovadba.

V Portorožu so včeraj ponoči trem osebam na nočnem kopanju ukradli različne predmete: torbo z dokumenti in gotovino, mobilni telefon znamke Iphone 14 pro (vreden 1200 evrov) in mobilni telefon znamke Samsung S202 (vreden 1300 evrov).

Popoldan je nekdo na plaži v Portorožu državljanki Srbije ukradel torbico z dokumenti, denarjem in osebnimi stvarmi ter pobegnil s kraja. Moškega so policisti izsledili in ugotovili, da gre za 35-letnika iz Krškega. Ukradene predmete so kasneje našli odvržene v grmovju in jih vrnili oškodovanki. Osumljenemu sledi kazenska ovadba.

Isto popoldne so državljanom Madžarske, prav tako na plaži v Portorožu, ukradli dve kopalni torbi. V torbah sta imela dokumente, gotovino, mobilni telefon znamke Samsung tip zflip 4 in dva mobilna telefona znamke IPhone 11. Tudi oni so opisali mlajšega moškega, ki je pobegnil proti avtobusni postaji. Policisti so izsledili 17-letnika in njegova dva pomagača, 39-letnico in 42-letnika, vsi z Dolenjske. Kasneje so z zbiranjem obvestil v Izoli izsledili še večjo skupino oseb, med katerimi sta bila tudi starša mladoletnika. Ukradeni telefoni so bili najdeni v smetnjaku, našli so tudi obe ukradeni kopalni torbi in IPhone 14 iz tatvine, prijavljene dopoldan, ki je bila izvršena v času nočnega kopanja oškodovancev. Vsi predmeti so vrnjeni oškodovancem.

Z zbiranjem obvestil (tudi s pomočjo očividcev) so ugotovili, da so vsi štirje osumljeni doma z Dolenjske. Sledi jim kazenska ovadba, so sporočili s PU Koper.

Obiskovalcem plaž svetujejo, da s seboj vzamejo le najnujnejše stvari. Večja količina denarja, nakit, drage ročne ure in drugi vredni predmeti ne sodijo na plažo. Med zadrževanjem na plaži se za kopanje organizirajte tako, da je nekdo vedno pri stvareh. V kolikor to ni mogoče, naj bodo torbe zaprte in stvari pokrite. Nekateri upravljalci plaž nudijo tudi manjše sefe, v katere lahko shranite vrednejše stvari. Podobno pa velja tudi za hotelske sobe in apartmaje, kjer ste nastanjeni.

V primeru že izvršene tatvine pa čim prej obvestite policijo na 113. V kolikor opazite tudi storilca, si o njem zapomnite čim več podatkov (opis, smer bega, vozilo …), da jih boste lahko sporočili policistom.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča