Naši šolarji sredi zime na morju?!

0
1343

Ko se pogovarjam s starši, ki imajo šoloobvezne otroke, se še dodatno seznanjam o nekaterih šolskih podvigih slovenskega šolstva. Tokrat o t.i. šoli v naravi. Snega po Sloveniji res ni, ampak…

Vse OK, slednje podpiram, če je to letnemu času primerno, ali pa se morda motim. In tako v teh dneh nekateri dolenjski šolarji preživljajo t.i. šolo v naravi na Obali. Kot laika me zanima, kaj se zdaj tako zanimivega in poučnega dogaja ob morju. No, ja. To se zagotovo.

Ampak ne vem, če odgovorni mladce vodijo na ribiške ladje oz. na ribolov, morda merijo sunke burje, spoznavajo občutek mraza ob burji, temperaturo morja v zimskem času, kako dozoreva zeleno zlato oz. oljčno olje, ki bo kmalu dozorelo,  … Nenazadnje tudi borovi storži za praznično dekoracijo so ‘passe.’

Zanimivo, cena za zimsko šolo v naravi je zelo blizu ceni smučarske različice šole v naravi.  Saj res, snega letos skoraj ni.

Da ne bo pomote, ne podcenjujem morja, ljudi, ki tam živijo. Ampak vsi vemo, ki smo bili kdaj pozimi na morju, da tako kot pri nas, je to čas umiritve. Morda pa je prav slednje namen za naše najstnike, da se umirjeno pripravijo za drugo polovico šolskega leta. Ne vem, samo razmišljam.

p.s: še dobro, da so se odpravili na morje, če bi odšli na smučanje, bi bil avtobus zelo, zelo premajhen, kajne? 😉

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj