sreda, 15 maja, 2024
DomaKronikaNasilje v družini, vlomi, tatvine

Nasilje v družini, vlomi, tatvine

Policisti PP Krško so v dopoldanskih urah posredovali zaradi nasilja v družini v zasebnem prostoru v okolici Krškega. Zaščitili so žrtve, 21-letnemu osumljencu odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli nož, s katerim je grozil žrtvi. Prav tako so mu zasegli dva ovoja z manjšo količino prepovedane droge. Zbrali so obvestila in ugotovili, da osumljenec že dalj časa izvaja fizično in psihično nasilje nad partnerko, ji grozi in preganja iz skupnega bivališča. Izrekli so mu prepoved približevanja, zoper njega pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazenski ovadbi zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini in kaznivega dejanja zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje, saj je nasilje izvajal ob prisotnosti otroka.

Zaradi nasilja v družini so posredovali tudi brežiški policisti. 25-letnemu nasilnežu so izrekli prepoved približevanja zakonski partnerki in njunemu otroku zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njuno življenje, osebno varnost in svobodo. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Vlomi in tatvine

V noči na 19. 6. je s terase gostinskega lokala v Šentjerneju nekdo odtujil šest korit z rožami in poškodoval mize in stole.

V Račji vasi na območju PP Brežice je med 18. 6. in 19. 6. neznanec vlomil v gradbeni zabojnik in odtujil več kosov orodja in posodo z gorivom.

Z dvorišča kmetijskega objekta v kraju Pesje je v noči na 19. 6. nekdo odtujil cepilnik za drva.

Med 16. 6. in 19. 6. je z delovišča v Škocjanu neznanec odtujil dve vgrajeni razdelilni omari za talno gretje. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

19. 6. med 7. in 15. uro je z železniške postaje v Novem mestu nekdoodtujil moško kolo znamke Trek črno zelene barve.

Oškodovanka nas je obvestila, da je na območju Zaloga 17. 6. zvečer neznanec vlomil v njen osebni avtomobil in iz torbice v prtljažniku odtujil bančno kartico ter opravil dvig gotovine na bankomatih v višini 800 evrov.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce) izsledili in prijeli 24 državljanov Bangladeša, 23 državljanov Maroka, 16 državljanov Rusije, tri državljane Alžirije, dva državljana Afganistana in državljana Pakistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča