Nasilje v Nm: najstniku zlomili čeljust, napad na Loki, nasilneža pridržali

0
12307

Določene lokacije v Novem mestu kar kličejo po nadzoru pristojnih. Čeprav gre čez dan za prijetno sprehajalno pot ob reki Krki, je lahko Župančičevo sprehajališče, ki povezuje središče Novega mesta z Bršljinom, v večernih urah nevarno.

V ponedeljek okoli 20.30 ure se je s kolesom iz mesta proti domu vračal 17-letni najstnik, ko mu je pot zaprla četverica mlajših moških. Mladeniča niso spustili naprej. Eden izmed četverice pa je mladeniča udaril v obraz. Po nasilju je najstnik lahko nadaljeval pot in potem v novomeški Urgentni center, kjer so ugotovili, da ima zlomljeno spodnjo čeljust. Po naših informacijah ga bodo jutri operirali v ljubljanskem Univerzitetnem kliničnem centru.

Ob objavi te novice so se vsuli razni komentarji in dejstva, tudi najnovejša. Danes (torek, 7. julija) sta bila na tej bližnji lokaciji napadena še dekle in fant, oba sta obiskala urgenco. Že nazaj, dober mesec in pol, je bil prav tako napaden še en par. Od slednjega so želeli odtujiti kolo, paru je uspelo nekako pobegniti, napadalci pa so uporabili solzivec. Po naših informacijah je policija o tem seznanjena.

S PU NM so nam sporočili, da so nasilneža, ki je napadel v torek, pridržali:

V torek nekaj po 19. uri smo prejeli obvestilo o pijanem nasilnežu, ki naj bi na Loki v Novem mestu kršil javni red in mir, udaril tri občane in jih poškropil s solzivcem. Na kraj so bili takoj napoteni policisti PP Novo mesto, ki so izsledili in prijeli 19-letnega nasilneža, ki je bil očitno pod vplivom alkohola. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo na podlagi ugotovitev zoper 19-letnika ukrepali v skladu s pooblastili.

Policisti PP Novo mesto so bili 6. 7. ob 20.30 obveščeni, da naj bi na Župančičevem sprehajališču v Novem mestu neznanci pretepli in poškodovali oškodovanca, ki je kasneje poiskal zdravniško pomoč v SB Novo mesto. Po podatkih iz bolnišnice je utrpel lažje poškodbe.

Intenzivna policijska preiskava v tem primeru poteka, policisti izvajajo aktivnosti za izsleditev storilcev in razjasnitev vseh okoliščin. Podrobnosti ugotovitev oziroma preiskave kaznivega dejanja nasilništva v
tem trenutku ne moremo pojasnjevati, saj bi s tem lahko škodili nadaljnjim postopkom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj