Nasilna roparja v priporu

0
1967

V noči na 11. november 2020 so bili policisti PU Nm obveščeni, da naj bi v okolici Krškega neznanci oropali starejšega oškodovanca, ga pretepli, mu grozili in ga poškodovali.

Policisti PP Krško in novomeški kriminalisti so takoj pričeli z intenzivno preiskavo in številnimi aktivnostmi za odkritje nasilnih storilcev. Na kraj kaznivega dejanja so poklicali reševalce, ki so lažje poškodovanega moškega oskrbeli in mu nudili pomoč. Ugotovljeno je bilo, da so v noči na 11. 11. zamaskirani neznanci skozi garažna vrata vlomili v stanovanjsko hišo. Starejšega oškodovanca, ki v hiši prebiva sam, so prebudili, ga zvlekli s postelje, pretepali, mu grozili z nožem in zahtevali, da jim izroči denar. Pregledali so prostore, odtujili manjšo vsoto denarja in meso iz zamrzovalne skrinje. Pred odhodom so žrtvi ponovno zagrozili in mu uničili telefon, da bi mu preprečili, da bi poklical na pomoč.

Kriminalisti so med preiskavo ugotovili, da sta kaznivega dejanja ropa osumljena 34-letni in 19-letni moški iz naselja v okolici Brežic. Skladno z določili Zakona o kazenskem postopku so jima 28. 12. odvzeli prostost in ju pridržali. Oba osumljenca, ki so ju v preteklosti že večkrat obravnavali, predvsem zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, so 30. 12. s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zoper 34-letnika odredil pripor, zoper 19-letnika pa hišni pripor. Kriminalisti nekatere okoliščine ropa še preiskujejo, so še sporočili s PU Nm.