Nasilnež iz Črnomlja, vlomi, ilegalci

0
2466

Črnomaljske policiste so v noči na 9. 12. poklicali na pomoč iz okolice Črnomlja, kjer naj bi moški izvajal nasilje nad partnerko. Takoj so odšli na kraj, zbrali obvestila in ugotovili, da se je 40-letni nasilnež sprl s
svojo partnerko, jo žalil, pretepel in poškodoval. Z vnetljivo tekočino je polil prostore in grozil, da bo zažgal stanovanje. Osumljenec, ki je nasilje nad partnerko izvajal ob prisotnosti mladoletnega otroka, je še
pred prihodom policistov pobegnil. Okoli 3. ure so ga izsledili in mu izrekli ukrep prepovedi približevanja. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Vlomi in tatvine

V Gabrju pri Dobovi je 6. 12. nekdo skozi kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Na parkirnem prostoru pokopališča v Krškem je 7. 12. nekdo izkoristil krajšo odsotnost oškodovanca in skozi okno vlomil v osebni avtomobil. Odtujil je torbico z denarjem, dokumenti, bančnimi karticami in mobilnim telefonom.

V kraju Malkovec na območju Sevnice je 8. 12. med 17. in 18.30 neznanec skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil nakit. Škode je za okoli 2000 evrov. V Orehovem je med 16. in 18. uro nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in nakit. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1900 evrov škode.

8. 12. med 18. in 20. uro je v Brezovici na območju Šmarjeških Toplic nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 6. 12 in 9. 12. na območju Zaloga, Podhoste, Ruperč Vrha, Črmošnjic pri Stopičah in Metlike izsledili in prijeli osem tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj