petek, 19 aprila, 2024
DomaKronikaNasilnež, mladoletna tatica, ilegalci

Nasilnež, mladoletna tatica, ilegalci

Policisti PP Brežice so posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Brežic, kjer je pijan 47-letni nasilnež ženi grozil in jo udaril. Zaščitili so žrtev in moškega izrekli ukrep prepovedi približevanja. O izrečenem ukrepu so seznanili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Zoper nasilneža bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Krški policisti prijeli tatico

Okoli 10.30 so policiste PP Krško poklicali na pomoč iz prodajalne v Krškem, kjer naj bi neznanci odtujili več kosov oblačil in pobegnili. Takoj so pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev in v bližini prijeli mladoletnico, ki je pred tem odvrgla ukradene artikle. Zasežena oblačila so zasegli in jih vrnili osebju prodajalne, zoper mladoletno osumljenko pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlom

V Šentjerneju je med 20. 7. in 21. 7. nekdo na dvorišču podjetja vlomil v dva kombija in odtujil električno orodje in električne vodnike. Škode je za okoli 10.000 evrov.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so na podvozju odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Rigoncah (PP Brežice) izsledili in prijeli štiri državljane Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča