sreda, 24 aprila, 2024
DomaKronikaNasilnež, vlomilec, vandal, ilegalec

Nasilnež, vlomilec, vandal, ilegalec

Policisti PP Novo mesto so v popoldanskih urah posredovali zaradi nasilja v družini v Novem mestu. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 18-letni moški žalil svojo mamo, jo poniževal in vzbujal občutek prestrašenosti. Žrtev je zaradi strahu pred nasilnim sinom zapustila bivališče. Policisti so žrtev zaščitili in nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja. O izrečenem ukrepu so obvestili preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa.

Vlom

V naselju Vinkov Vrh na območju PP Dolenjske Toplice je med 8. in 10.30 neznanec izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in pištolo. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z aktivnostmi za izsleditev storilca.

Poškodovanje tuje stvari

V Sevnici je v noči na 16. 3. nekdo z barvo poškodoval fasado stanovanjske hiše. Okoliščine policisti še preverjajo.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila grških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. V tovornem delu so odkrili dva državljana Toga, državljana Gvineje in državljana Slonokoščene obale, ki so se, skriti med tovorom, poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Brežic izsledili in prijeli osem državljanov Afganistana in pri Rigoncah dva državljana Kube. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča