sobota, 25 maja, 2024
DomaKronikaNasilnež žrtev davil, posredoval je sosed

Nasilnež žrtev davil, posredoval je sosed

Črnomaljski policisti so v sredo dopoldne posredovali zaradi nasilja v družini v zasebnem prostoru v okolici Črnomlja. Ugotovili so, da je 40-letni moški izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko. Nasilnež je z žrtvijo ponižujoče ravnal, jo žalil in preganjal iz skupnega bivališča. Žensko je davil pred stanovanjsko hišo, posredoval je sosed, ki je preprečil nadaljnje nasilje, moški pa je pred prihodom policistov odšel s kraja. Policisti so 40-letnemu osumljencu izrekli prepoved približevanja zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo žrtve. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Nasilneža bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Kršitelja pridržali

Policisti PP Novo mesto so nekaj po 17. uri posredovali v Smolenji vasi zaradi spora in groženj med dvema moškima. Zbrali so obvestila in ugotovili, da se se 38-letnik in 58-letnik sprla in drug drugemu grozila, njune izjave pa so bile nasprotujoče. 38-letnik, ki je bil pod vplivom alkohola in so ga že večkrat obravnavali zaradi kršitev javnega reda in miru, se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Tatvine

Iz gospodarskega objekta v Trebnjem je v noči na 28. 6. nekdo odtujil 22 folij in dve mreži za ovijanje bal. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 2.700 evrov.

Na parkirnem prostoru v Novem mestu je med 19. in 23. uro neznanec iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil torbico, v kateri je bilo okoli 400 evrov gotovine, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča