sreda, 24 aprila, 2024
DomaKronikaNasilneža pridržali. Ukradli 9 km kabla

Nasilneža pridržali. Ukradli 9 km kabla

Črnomaljske policiste so nekaj pred 22. uro poklicali na pomoč iz naselja v okolici Črnomlja, kjer naj bi moški izvajal nasilje nad partnerko. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 33-letni nasilnež, ki je bil pod vplivom alkohola, žalil svojo partnerko, jo pretepal in razbil pohištvo v stanovanju. Nasilnega moškega so policisti izsledili na območju Lokev. Med postopkom je kričal in nadaljeval z žalitvami, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Z namenom zaščite žrtve mu bodo izrekli ukrep prepovedi približevanja. O izrečenem ukrepu bodo obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Zoper nasilneža, ki naj bi že dalj časa izvajal nasilje nad partnerko, tudi ob prisotnosti mladoletnih otrok, bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi nasilja v družini.

Vlomi in tatvine
Med 9. 3. in 16. 3. je v Šentjerneju nekdo vlomil v skladišče podjetja in odtujil okoli devet tisoč metrov kabla.

V Mrzlavi vasi na območju PP Brežice je med 9. 3. in 16. 3. nekdo skozi balkonska vrata vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Med 17. 30 in 20. 30 je v Leskovcu pri Krškem neznanec izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit.

Nedovoljeni prestopi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Nova vas, Slovenska vas) izsledili in prijeli 26 državljanov Maroka, 23 državljanov Bangladeša, 15 državljanov Rusije, 11 državljanov Sirije, sedem državljanov Afganistana, sedem državljanov Nepala in štiri državljane Indije in v Novem mestu državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča