četrtek, 25 aprila, 2024
DomaKronikaNasilneža pridržali, vlomi in tatvine

Nasilneža pridržali, vlomi in tatvine

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 38 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 132 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nezakonitega lova, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara, iskanja pogrešane osebe in sprožitve signalno varnostne naprave.

Vlomi in tatvine

V naselju Velika Cikava je med 27. 2. in 2. 3. nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil motorno žago.

Med 5. in 17. uro je v Bereči vasi na območju PP Metlika neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi priprto okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil nakit v vrednosti okoli 200 evrov.

Nasilneža pridržali

Nekaj po 19. uri so policiste PP Črnomelj poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v okolici Črnomlja, kjer naj bi pijan moški nadlegoval družinske člane in udaril partnerko. 39-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril, nadaljeval je s kršitvami javnega reda in miru in žaljenjem družinskih članov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zasegli so mu manjšo količino prepovedane droge in zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Nesreča pri delu v gozdu

Policisti PP Krško so bili okoli 10.30 obveščeni o nesreči pri delu na območju Rožnega. Opravili so ogled, zbrali obvestila in po prvih
ugotovitvah je 26-letni moški v gozdu podiral drevesa. Med padanjem drevesa ga je veja udarila po glavi in hudo poškodovala. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine še preverjajo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča