nedelja, 28 aprila, 2024
DomaKronikaNasilneža pridržali, vlomi, tatvine

Nasilneža pridržali, vlomi, tatvine

Policisti PP Novo mesto so bili 10. 7. popoldne obveščeni o nasilju v družini v Novem mestu. Takoj so se odzvali, preverili navedbe in ugotovili, da je 61-letni nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko. Žrtev, ki je pred njegovi žalitvami in grožnjami poskušala zaščititi svojo hči, je s kolenom udaril v glavo, pretepal po telesu, jo z glavo udarjal ob steno in poškodoval. Pijan nasilnež se tudi po prihodu policistov ni pomiril, grozil je žrtvama in policistom, zato so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Poškodovano žrtev so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja in o izrečenem ukrepu obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Moškega bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Kriminalisti in policisti med preiskavami kaznivih dejanj nasilja v družini pogosto ugotovijo, da so osumljenci dalj časa izvajali nasilje nad družinskimi člani, vendar jih v preteklosti nismo obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o tem nihče ni spregovoril. Policisti občane pozivamo, naj si ne zatiskajo oči, ampak naj nasilje, za katero izvedo ali so mu celo priča, takoj prijavijo. Le tako lahko pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da bi o nasilju spregovorile, zato je prav, da to stori kdorkoli, ki za nasilje ve.

Vlomi in tatvine

Z dvorišča počitniške hiše na območju Orlake (PP Trebnje) je v noči na 9. 7. nekdo odtujil kovinske profile. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za 1200 evrov.

V naselju Anže na območju PP Krško je med 7. 7. in 9. 7. vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Med 8. 7. in 10. 7. je na območju Čelevca (PP Novo mesto) nekdo z dvorišča počitniške hiše odtujil žar in lastnika oškodoval za okoli 200 evrov.

V Dešeči vasi na območju PP Dolenjske Toplice je med 1. 7. in 10. 7. neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov škode.

Na parkirnem prostoru v Novem mestu je med 9. 7. in 10. 7. nekdo s prednjega sedeža v tovornem vozilu na katerem so bila spuščena stekla, odtujil torbico z dokumenti in ključi.

Na območju Gribelj (PP Črnomelj) je 10. 7. nekdo vlomil v parkiran posebni avtomobil in odtujil oblačila, obutev, prehrambene izdelke in dva zložljiva stola.

Na parkirnem prostoru v Novem mestu je 10. 7. neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico z dokumenti in bančno kartico.

Na Muhaberju je v noči na 11. 7. nekdo skozi priprto okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom je povzročil za okoli 100 evrov škode.

Šentjernejski policisti pridržali kršitelja

10. 7. popoldne so policiste PP Šentjernej poklicali na pomoč iz naselja Trdinova cesta, kjer naj bi pijan kršitelj nadlegoval družinske člane. 20-letni kršitelj, ki je žalil svojo partnerko in jo udaril, se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v
prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča