ponedeljek, 22 aprila, 2024
DomaKronikaNasilneža prijeli, drugemu prepovedali približevanje

Nasilneža prijeli, drugemu prepovedali približevanje

Minuli petek so bili policisti PU Nm obveščeni, da naj bi na avtocestnem postajališču nekdo napadel oškodovanca, ga poškodoval po glavi in odpeljal s kraja dogodka. Policisti so takoj pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev storilca, mu pozno popoldne odvzeli prostost in ga pridržali. Zasegli so mu tudi železno palico, s katero je poškodoval 41-letnega moškega. Reševalci so poškodovanega moškega oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine še preiskujejo in bodo zoper 21-letnega osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Po naših informacijah se napad ni zgodil na avtocestnem postajališču, pač pa pred bencinskim servisom, takoj za Bezgavcem proti eminentni soseski na območju Novega mesta. Najmanj dva napadalca sta uporabila solzivec in ‘pajser’. Za slednjega nam ni znano, zakaj ga ima pri sebi.

Zaščitili žrtev in nasilnežu prepovedali približevanje

Črnomaljske policiste so bili v noči na 6. 11. občani obvestili o poškodovani ženski, ki naj bi jo pretepel partner. Takoj so se odzvali, poškodovano žrtev odpeljali v zdravstveni dom, kjer so ji oskrbeli poškodbe glave. Zbrali so obvestila in ugotovili, da jo je pretepel 47-letni partner, ki že dalj časa nad njo izvaja fizično in psihično nasilje. Nasilnežu so izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvi in o tem obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Vlomi in tatvine

V Osredku pri Krmelju je 6. 11. med 13.30 in 20. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil nakit. Lastniki ocenjujejo, da so oškodovani za okoli 3100 evrov.

Na Jakčevi ulici v Novem mestu je med 1. 11. in 6. 11. nekdo vlomil v klet stanovanjskega bloka in odtujil električni skiro znamke Koowheel.

V Stranju pri Škocjanu so v noči na 5. 11. neznanci vlomili v kmetijski objekt ob stanovanjski hiši in odtujil 28 kokoši.

V noči na 6. 11. je v Drnovem nekdo vlomil v hlev ob stanovanjski hiši in odtujil dva prašiča.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Žuničev (PP Črnomelj) izsledili in prijeli devet državljanov Afganistana, v Dobovi dva državljana Kosova in državljana Severne Makedonije in v Novem mestu državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča