‘Nategni me še enkrat’

1
4127

Spet bruham, pa čeprav po zaužitem alkoholu tega nikoli ne počnem. Morda zato, ker sem si ga plačal sam, z denarjem, ki sem si ga sam zaslužil.

Kuzlam pa ob novem slovenskem političnem reševanju politika, ki je izgubil ‘evrski napajalnik oz. korito’. Res ne vem, kam to pelje, ko imamo takšne in drugačne izvoljence v Sloveniji in tiste, ki so v t.i. evropskem parlamentu mesečno zaslužili tudi dveletni plači delavca v Sloveniji! Vsi najbolj pametni, polni moraliziranja, a večini je isto, kako nakopičiti denar. In takšne je treba reševati?

Čemu bi se morali slovenski državljani obremenjevati z eks evroposlancem, ki to ni več oz. je ostal brez službe. V končni fazi pozna vse države Evrope. In v Sloveniji moramo poražencu z evropskih volitev zagotoviti službo? Ja, ni problema. Veliko je podjetji, ki potrebujejo strokovnjake z evropskimi izkušnjami, znanji.  Nee, tam pa nee, tam je treba delati. Nekaj bolj umirjenega, se samo prfočakt, ali kako že?

Žalostno je, da politični vzgibi pri nas, eks evroposlancu, ponujajo delovno mesto, za dober denar in izven konkurence in brez nadzora. Tukaj mislim predvsem na opravljeno storitev. Tudi v preteklosti se je marsikomu dokazalo, da ni delal nič, a je slednji prejel dobro plačilo, še več, marsikaj je šlo narobe, a za to ni nihče odgovarjal, še več dobil je še boljše delovno mesto. Tukaj mislim na nič odgovornosti in za slovenske razmere odlično plačilo.

Ob vsem tem razmišljam, da bi lahko v Sloveniji imeli še en praznik: Nategni me še enkrat. Zadeva ni spolno obremenjena, pač pa dopušča razmišljanje v sferah našega sobivanja. Ampak še enkrat, brez seksa. Ne glede na to, da je marsikdo izmed davkoplačevalcev ob namestitvah političnih izbrancev, pokadil. 😉

Za konec še en preblisk z domačega okolja z Evropo. Ko poslušam cvet slovenski političnih veljakov v EU, imam občutek, da še niso bili v domači gostilni, ali pa so morda namerno pozabili. Saj bi jih marsikdo po desetih minutah nebuloz usekal na g…

S tem bi ga delovni davkoplačevalec samo ustavil oz. umiril, nakar bi mu razložil, da je to Slovenija, da tukaj mi delamo in da se naj delovne ljudi spoštuje, plačuje in še kaj. Tako je na vasi, ki je prav tako del države Slovenije in Evropske unije, ali kako že?

Seveda, ta ista tema ne izključuje domače nepotizme oz. lokalne politike. 😉

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj