sobota, 20 aprila, 2024
DomaVremeNazaj k oblačnemu ;)

Nazaj k oblačnemu ;)

Noč bo na severnem Primorskem in Gorenjskem večinoma oblačna s kakšno kapljo dežja, drugod bo več jasnine. Proti jutru bo oblačnost od vzhoda naraščala. Nekatere nižine osrednje in JV Slovenije bo prekrila megla. Temperature bodo v petek občutno nižje. V alpskih dolinah bo ničla. Še kakšna stopinja manj bo na planotah Notranjske in Kočevske. Drugod bo od 2 do 5, na Primorskem od 6 do 9 st. C.

V petek bo z vzhoda nad Slovenijo dotekal vlažen zrak, zato bo v večjem delu Slovenije oblačno, možna bodo le krajša sončna obdobja. Povsem drugače bo na Primorskem, kjer bo veliko jasnine. Tukaj bo dopoldne zapihala šibka burja. In v teh krajih bo prijetno toplo s temperaturami od 16 do 18 st. C. V krajih s celodnevno sivino pa bo občutno hladneje. Pričakujemo le od 7 do 10 st. C.

Po najvišjih slovenskih vršacih je zapadlo okoli pol metra snega. Tako da se v prihodnjih dneh v gore odpravljajte le s primerno zimsko opremo. Večja previdnost pa jutri in v soboto ne bo odveč tudi drugod, saj bodo zaradi vlage in nizkih temperatur nekatere planinske poti poledenele in nevarne za zdrs. Meja ledišča bo v petek ob prevladujočem oblačnem vremenu na nadmorski višini okoli 1500 metrov.

V soboto se vreme ne bo veliko spremenilo. Na Primorskem bo sončno z burjo, precej jasno bo tudi v krajih ob meji z Avstrijo, drugod bo oblačno. Ponekod bo dopoldne prehodno rahlo deževalo. Tudi v nedeljo bo vreme Slovenijo razdelilo na dva dela. Več jasnine bo na severu, več oblačnosti pa na jugu, a bo ostalo večinoma suho. V ponedeljek bo povsod oblačno. V večjem delu Slovenije bo popoldne rahlo deževalo, nad okoli 900 metri nadmorske višine pa lahko tudi rahlo snežilo. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča