četrtek, 1 junija, 2023
DomaVremeNazaj k oblačnemu ;)

Nazaj k oblačnemu ;)

Noč bo na severnem Primorskem in Gorenjskem večinoma oblačna s kakšno kapljo dežja, drugod bo več jasnine. Proti jutru bo oblačnost od vzhoda naraščala. Nekatere nižine osrednje in JV Slovenije bo prekrila megla. Temperature bodo v petek občutno nižje. V alpskih dolinah bo ničla. Še kakšna stopinja manj bo na planotah Notranjske in Kočevske. Drugod bo od 2 do 5, na Primorskem od 6 do 9 st. C.

V petek bo z vzhoda nad Slovenijo dotekal vlažen zrak, zato bo v večjem delu Slovenije oblačno, možna bodo le krajša sončna obdobja. Povsem drugače bo na Primorskem, kjer bo veliko jasnine. Tukaj bo dopoldne zapihala šibka burja. In v teh krajih bo prijetno toplo s temperaturami od 16 do 18 st. C. V krajih s celodnevno sivino pa bo občutno hladneje. Pričakujemo le od 7 do 10 st. C.

Po najvišjih slovenskih vršacih je zapadlo okoli pol metra snega. Tako da se v prihodnjih dneh v gore odpravljajte le s primerno zimsko opremo. Večja previdnost pa jutri in v soboto ne bo odveč tudi drugod, saj bodo zaradi vlage in nizkih temperatur nekatere planinske poti poledenele in nevarne za zdrs. Meja ledišča bo v petek ob prevladujočem oblačnem vremenu na nadmorski višini okoli 1500 metrov.

V soboto se vreme ne bo veliko spremenilo. Na Primorskem bo sončno z burjo, precej jasno bo tudi v krajih ob meji z Avstrijo, drugod bo oblačno. Ponekod bo dopoldne prehodno rahlo deževalo. Tudi v nedeljo bo vreme Slovenijo razdelilo na dva dela. Več jasnine bo na severu, več oblačnosti pa na jugu, a bo ostalo večinoma suho. V ponedeljek bo povsod oblačno. V večjem delu Slovenije bo popoldne rahlo deževalo, nad okoli 900 metri nadmorske višine pa lahko tudi rahlo snežilo. (Rok Nosan)

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno