četrtek, 25 aprila, 2024
DomaVremeNe bo mrzlo in ne vroče, bo pa mokro

Ne bo mrzlo in ne vroče, bo pa mokro

Pred nami je Dan zemlje, ki bo v večjem delu Slovenije moker, v gorah bel. Zvečer se bo dež na jugu krepil in se že v prvem delu noči razširil nad zahodno in osrednjo Slovenijo, v drugem delu noči pa bo začelo deževati tudi na Štajerskem in v Prekmurju. Na Primorskem bo zapihala šibka burja, ponekod drugod pa SV veter, kljub temu pa mraza ne bo. Še najbolj hladno bo zjutraj na skrajnem SZ države, kjer bo okoli 5 st. C. V vzhodni in osrednji Sloveniji bo 8-9 st. C, na Primorskem pa bodo termometri pokazali okoli 11 st. C.

Dan nam bo prinesel nadaljevanje oblačnega in v višje ležečih krajih tudi meglenega vremena. Dopoldne bo povsod deževalo, popoldne pa bodo nastajale krajevne plohe, predvsem na jugu se bo lahko razvila tudi kakšna nevihta. Proti večeru bodo padavine povsod ponehale in začelo se bo jasniti. Temperature se bodo čez dan le malo spreminjale. Na Primorskem, kjer bo še pihala šibka burja, bo popoldne od 14 do 16 st. C. Na Gorenjskem bo okoli 8, drugod od 10 do 12 st. C.

V gorah se nadaljuje zima. Sprva bo povsod oblačno s padavinami, sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe, ki jih bo več v hribih južne in vzhodne Slovenije. Meja sneženja bo dopoldne na okoli 1400, popoldne pa na 1700 metrov. Sneženje bo spremljal šibak JV veter. V visokogorju bo zapadlo od 15 do 30 cm snega.

V soboto zjutraj se bo marsikje delno zjasnilo, v nadaljevanju dneva pa bo spet več oblačnosti. Popoldne bo predvsem nad hribi zahodne Slovenije nastalo nekaj ploh. V nedeljo bo vreme krojil okrepljen JZ veter. V hribih zahodne Slovenije bo oblačno in deževno, drugod bo vreme bolj spremenljivo z nekaj oblaki, sonca in krajevnimi plohami, ki pa na vzhod države večinoma ne bodo segle. Podobno bo tudi v ponedeljek in torek, v nadaljevanju tedna pa lahko pričakujemo več sončnega vremena. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča