četrtek, 28 marca, 2024
DomaVremeNe glede na zvončke, zimi še ni odzvonilo ;)

Ne glede na zvončke, zimi še ni odzvonilo ;)

Pred nami je po nižinah še eno zimsko jutro. Noč bo sprva povsod jasna. V drugem delu noči bo nižine vzhodne in osrednje Slovenije prekrila megla, ki lahko nastane tudi ob morju. Ker bo plast vlažnega zraka razmeroma plitva, ne bomo prav daleč od sonca in višjih temperatur. Zgornja meja meglenega pokrova bo na nadmorski višini med 500 in 700 metrov. Nad pokrovom bo že ob sončnem vzhodu krepko nad ničlo. ++ Povsem drugače bo po nižinah, kjer bo od -5 do -2. Še malo hladneje bo v zatišnih alpskih dolinah, na Koroškem, Notranjskem in Kočevskem. Nekoliko topleje pa bo ob morju, kjer bo stopinja nad ničlo.

Dan bo sončen in občutno toplejši. Na Primorskem bo tudi popoldne nekaj nizke oblačnosti, drugod bodo sonce občasno nekoliko zastirali le tanki koprenasti oblaki. Ob šibkem JZ-dniku bo najtopleje na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju. Ogrelo se bo do 17 ali celo 18 stopinj. Tudi drugod bo toplo s temperaturami od 11 do 16 st. C.

V gorah je v teh dneh krepko nad ničlo. Celo na Kredarici so sredi dneva izmerili osem stopinj. Tudi jutri bo razmeroma toplo, a vseeno nekaj stopinj manj kot danes. Dopoldne bo sončno, popoldne pa se bo povečala koprenasta oblačnost. Krepil se bo zahodni veter.

V petek bo pod vplivom zahodnika na Primorskem in Notranjskem večinoma oblačno. Veliko oblačnosti bo tudi v osrednji Sloveniji, medtem ko bo na severu in vzhodu še prevladovala jasnina. V soboto se bo oblačnost razširila nad večji del Slovenije, nekaj sonca bo popoldne le še na Štajerskem in v Prekmurju. Tudi v nedeljo bomo imeli več oblakov kot jasnine. Proti večeru se bo začel pojavljati rahel dež. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča