petek, 26 aprila, 2024
DomaVremeNedelja bo popoldne vremensko pestra

Nedelja bo popoldne vremensko pestra

Padavine se bodo ponoči razširile nad vso državo. Po nižinah bo deževalo, snežilo bo le v alpskih dolinah in v krajih nad okoli 900 metri nadmorske višine. Na skrajnem SZ-du, kjer lahko do jutra zapade novih 20 cm snega, bo temperatura kakšno stopinjo pod ničlo. Drugod bo od 2 do 4, na Primorskem od 7 do 10 st. C.

Dopoldne bodo padavine ponehale, v večjem delu Slovenije se bo zjasnilo. Ker pa bo ozračje nestabilno, popoldne in zvečer pričakujemo nastanek kopastih oblakov in krajevnih ploh, lahko se bo razvila tudi kakšna nevihta. Ob močnejših padavinah bo tudi po nižinah večinoma snežilo, ponekod bosta lahko padala tudi babje pšeno in sodra.

Višje lege bo namreč popoldne preplavil občutno hladnejši zrak, medtem ko se bo po nižinah od jutra precej ogrelo. Na Primorskem bodo popoldanske temperature od 11 do 14 st. C, drugod bo od 5 do 8 st. C. Le 2 stopinji bosta v alpskih dolinah.

V visokogorju zahodnih Julijcev je v zadnjih 48 urah zapadlo več kot pol metra snega. Ponoči in jutri zjutraj bo spet snežilo, popoldne in zvečer pa bodo nastajale plohe. V sredogorju bo pihal zmeren, v visokogorju pa močan JZ veter, ki bo gradil snežne zamete.

Padavine se bodo nadaljevale v noč na ponedeljek, ko bo sneg pobelil tudi nižje dele južne Slovenije. V ponedeljek zjutraj bo sneženje povsod ponehalo. Popoldne se bo zjasnilo. Torkovo jutro bo mrzlo in po nekaterih nižinah megleno. V večjem delu Slovenije bodo temperature okoli -5, v višjeležečih krajih s snežno odejo pa se bo lahko ohladilo tudi pod -10 st. C. Popoldne se bo pooblačilo, a bo ostalo suho. Tudi sreda bo suha, v četrtek pa nas bodo zajele padavine. Po nižinah bo sprva deževalo, nato pa lahko tudi snežilo. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča