Nedelja bo suha

0
83

Noč bo jasna. Tudi jutro nam bo prineslo veliko jasnine, nekaterim nižinam vzhodne in osrednje Slovenije pa lahko tudi nekaj kratkotrajne megle. Te zagotovo ne bo v Pomurju, kjer bo vso noč pihal SZ-dnik. V teh krajih bodo temperature okoli 17 st. C. Še kakšna stopinja več bo ob morju. Drugod bo bolj sveže. V večjem delu Slovenije pričakujemo od 12 do 15 st. C, le 8 stopinj pa bo v alpskih dolinah.

Nedelja bo na Primorskem sončna, čez osrednjo in vzhodno Slovenijo pa se bodo ob severnih vetrovih hitro pomikali oblačni pasovi, ki pa padavin ne bodo prinašali. Temperature bodo spet povsem poletne. Na Goriškem in v Vipavski dolini se bo ogrelo do 33 st. C. Ob morju, kjer bo sredi dneva zapihal maestral, bo okoli 32 st. C. Drugod bo od 26 do 30 st. C.

Gore bodo jutri spet klicale k obisku, a se za dober razgled na pot odpravite dovolj zgodaj. Po sončnem jutru bodo namreč že dopoldne nastali posamezni kopasti oblaki, še več oblačnosti pa bo popoldne, ko bo ponekod lahko tudi megleno. Kljub temu neviht ne pričakujemo, lahko se bo razvila le kakšna kratkotrajna ploha. Pihal bo SZ veter, po najvišjih vrhovih lahko s sunki tudi nad 50 kilometrov na uro.

Ponedeljek bo sončen, nastalo bo le nekaj plitvih kopastih oblakov. Po jutranji svežini bodo temperature v večjem delu Slovenije presegle 30 stopinj. Tudi v torek bodo sončni žarki živo srebro hitro potiskali navzgor, popoldne ali proti večeru pa bodo ozračje predvsem v severni in osrednji Sloveniji prehodno osvežile krajevne nevihte. Sredina tedna nam bo prinesla stopnjevanje vročine. Lokalno se bo lahko ogrelo tudi nad 35 stopinj. V sredo in četrtek bodo nevihte malo verjetne, večja možnost za njihov nastanek bo spet v petek popoldne, ko se nam bo od SZ-da bližala hladna fronta. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj