četrtek, 28 marca, 2024
DomaVremeNedelja bo večinoma suha in topla

Nedelja bo večinoma suha in topla

Ponoči bo sprva še večinoma jasno, proti jutru se bo na zahodu že oblačilo. Ob morju bo pihal šibak jugo. Tukaj bo najtopleje, 10 stopinj. Stopinja manj bo na Goriškem, v preostalem delu Slovenije bo zjutraj med 4 in 6 stopinj Celzija.

Na zahodu bo veliko oblakov že dopoldne, medtem ko bo v večjem delu Slovenije sprva še sončno. Oblaki se bodo širili proti vzhodu, kjer pa bo tudi popoldne še prevladovalo sončno vreme. Pihal bo JZ veter, proti večeru se bodo ob naši zahodni meji že začele pojavljati manjše padavine.

Tudi v nedeljo bo toplo. Po nižinah vzhodne Slovenije se bo ogrelo do 22 oz. 23 stopinj Celzija. V osrednji Sloveniji in na Primorskem jih bo okoli 20, 15 stopinj pa bo jutri na SZ države.

Na Kredarici se je danes temperatura prvič po desetih dneh dvignila nad ledišče, nad ničlo bo na 2500 metrov še jutri, potem se bo ponovno ohladilo. Nedelja bo v gorah precej oblačna, še največ sonca bo na Pohorju in v Vzhodnih Karavankah, ki pa jih bodo popoldne prav tako dosegli oblaki. Dopoldne bo pihal šibak, popoldne zmeren JZ veter.

Ponedeljkovo jutro bo toplo, saj bo marsikje vso noč pihal JZ veter. Na SZ se bodo padavine pojavljale že od jutra, dopoldne pa se bodo razširile tudi nad osrednjo Slovenijo. Sredi dneva se bo dež okrepil in popoldne zajel vso Slovenijo. Zapihal bo SV veter, ob prehodu hladne fronte bo nastalo tudi nekaj neviht. Torek bo oblačen in hladnejši, občasno bo še deževalo, a količina padavin bo majhna. V noči na sredo se bo zjasnilo, jutro bo zato sveže, a pod ničlo se bo ohladilo le v najbolj zatišnih legah. Čez dan bo sončno s temperaturo okoli 15 stopinj. Za zadnje aprilske dni kaže na suho in postopno toplejše vreme. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča