sobota, 20 aprila, 2024
DomaVremeNedelja na JV Slovenije do 25°C

Nedelja na JV Slovenije do 25°C

V teh že skoraj poletno toplih dneh ste verjetno peči ugasnili tudi tisti bolj “zmrznjeni.” Najverjetneje pa jih boste že sredi prihodnjega tedna spet zagnali, ko bo nekoliko bolj sveže, a še zdaleč ne hladno.

Sicer pa v prvem delu noči bo na severu še nekaj krajevnih padavin, v jutranjih urah pa se bo ozračje umirilo in zjasnilo, zato bo nedeljsko jutro večinoma sončno. Po nekaterih nižinah bo zjutraj kratkotrajna megla, ki pa jo bo sonce zelo hitro pregnalo. Pod 10 stopinj se bo ohladilo le na SZ, tukaj jih bo 8. V preostalem delu Slovenije bodo jutranje temperature zelo enotne, med 10 na vzhodu, do nekje 12 stopinj Celzija ob morju.

Dopoldne bo suho in večinoma sončno, sredi dneva pa bodo na severu začele nastajati nevihte, ki se bodo počasi širile proti jugu. Jutri bodo vetrovne razmere omogočale tudi nastanek nekoliko močnejših neviht, čeprav silovitih neurij še ne pričakujemo. Ob morju pa tudi na JV bo verjetnost za krajevne padavine zelo majhna.

Na severu bo že kakšna stopinja manj, medtem ko bo na jugu podobno toplo kot danes. Na Gorenjskem, Štajerskem in v Prekmurju bo med 21 in 23 stopinj Celzija, v osrednji Sloveniji in na Griškem jih bo 24, ob morju 22, na JV pa se bo ogrelo do 25 stopinj Celzija.

Dopoldne bo v gorah suho in precej jasno, popoldne pa bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. V nižjih plasteh ozračja bo pihal šibak vzhodnik, nad okoli 1500 metrov šibak zahodni veter.

Ponedeljek bo oblačen z občasnimi padavinami, količina padavin ne bo velika. Zapihal bo SV veter, dnevne temperature bodo ostale pod 20 stopinjami. Precej oblačen bo tudi torek, a bo večinoma ostalo suho, le popoldne bo kakšna ploha. Od srede naprej kaže na oblačno vreme s pogostimi padavinami, dnevne temperature bodo okoli 15 stopinj Celzija. Po trenutnih napovedih se bo razmeroma hladno in deževno vreme zavleklo vse do konca prihodnjega tedna. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča