sobota, 18 maja, 2024
DomaVremeNedelja pri 30°C

Nedelja pri 30°C

V prvem delu noči se bodo oblaki povsod razkrojili. Sledilo bo sončno in prijetno sveže jutro. V večjem delu Slovenije bodo jutranje temperature od 11 do 15 stopinj, še kakšna stopinja več bo ob morju. Le 8 stopinj pa bo v alpskih dolinah ter na Notranjskem in Kočevskem.

Svežemu jutru bo sledil sončen in zelo topel dan. Povsem brez oblačnosti sicer ne bo šlo, a bodo nevihte v večjem delu Slovenije malo verjetne. Ob JZ vetru bo popoldne najbolj toplo na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju. Tukaj se bo ogrelo do 30 stopinj. Stopinja manj bo na Goriškem, v Pomurju in v osrednji Sloveniji. Okoli 28 stopinj bodo termometri pokazali ob morju ter na Koroškem in Štajerskem. Pri 25 stopinjah pa se bo živo srebro ustavilo v alpskih dolinah.

Tako kot nižine se bodo jutri v soncu kopale tudi višine. Povsem brez oblakov sicer ne bo šlo, a bo ostalo večinoma suho. Le na območju Julijskih Alp se lahko proti večeru razvije kakšna osamljena vročinska nevihta.

Ponedeljek bo sončen, nekaj oblačnosti bo le nad hribi ob meji z Avstrijo, kjer ni povsem izključena kakšna nevihta. Nadaljevanje tedna nam bo prineslo stopnjevanje vročine. V torek bodo po večinoma sončnem začetku dneva nebu prekrili tanki koprenasti oblaki, nastalo bo tudi nekaj kopastih oblakov, iz katerih se lahko nad hribi spet razvije kakšna nevihta. Ogrelo se bo do okoli 32 stopinj. Še nekoliko bolj vroča bosta sreda in četrtek, precej visoke temperature pa nam bo prinesel tudi prvi del petka, ko bo še sončno. Popoldne pa nas bo prešla hladna fronta, zato se bodo nevihte od severa razširile nad večji del Slovenije. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča