torek, 23 aprila, 2024
DomaVremeNedelja s pestro vremensko ponudbo

Nedelja s pestro vremensko ponudbo

Spremembo lahko pričakujemo v drugem delu noči, ko bo oblačnost od vzhoda naraščala. Proti jutru bo lahko predvsem na Štajerskem in v Prekmurju ter tudi ponekod na Koroškem in Gorenjskem že lahko padlo nekaj kapelj dežja. V maj bomo vstopili z višjimi temperaturami, kot smo jih beležili v preteklih dneh.

Po nižinah vzhodne in osrednje Slovenije bo od 8 do 10 st. C. Še topleje, okoli 13 stopinj, bo na Primorskem, bolj sveže, okoli 5 st. C, pa bo na Gorenjskem. Jutri bo veliko oblakov in le malo jasnine. Skozi ves dan bodo nastajale krajevne padavine, dopoldne predvsem v vzhodnem delu Slovenije, popoldne pa se bodo z JV vetrom razširile tudi drugam. Lahko se bo razvila tudi kakšna nevihta z nalivom in sodro. Ob precej oblačnem vremenu bo popoldne na Goriškem in v Vipavski dolini do 22 stopinj, kakšna stopinja manj bo ob morju. Po nižinah vzhodne in osrednje Slovenije bo od 16 do 19 stopinj, le 13 st. C pa bo na Gorenjskem.

V noči na ponedeljek bo tu in tam še deževalo. Ponedeljkovo dopoldne bo v večjem delu Slovenije suho, tudi z nekaj sončnimi žarki, že okoli poldneva pa nas bodo od vzhoda spet zajele krajevne padavine. V torek bo ozračje bolj stabilno. Sončna obdobja bodo daljša, kakšna ploha pa bo prej izjema kot pravilo.  A že v nadaljevanju tedna bo vreme spet bolj spremenljivo. Pričakujemo lahko izmenjavanje sončnih in oblačnih obdobij. Predvsem ob popoldnevih bodo nastajale krajevne plohe, razvile se bodo tudi posamezne nevihte. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča