Nedelja s soncem

0
131

Dopoldne se bo povsod zjasnilo in pred nami je sončna nedelja, na nebu bo le nekaj oblakov. Popoldne bo zapihal šibak JZ veter, ob naši zahodni meji se bodo počasi začeli nabirati oblaki. Temperature bodo zelo prijetne, sploh za konec oktobra. Na Primorskem bo okroglih 20 stopinj, v osrednji in vzhodni Slovenije se bo živo srebro ustavilo pri nekje 18, 19 stopinjah Celzija, 16 pa jih bo na SZ države.

Sneg na Kredarici bo očitno dočakal naslednje poletje. Jutri bo v gorah prevladovalo sončno vreme, popoldne pa bo v Julijcih že nekaj več oblakov. Zjutraj in dopoldne bo vetra malo, popoldne bo začel pihati zahodni veter, ki se bo okrepil v noči na ponedeljek. Na 1500 metrov bo jutri 7, na 2500 metrov pa stopinja nad ničlo.

Ponedeljek bo v zahodni polovici Slovenije oblačen, pojavljale se bodo manjše padavine, nekaj več dežja bo le v Posočju. Na vzhodu bo prevladovalo sončno in suho vreme. Pihal bo JZ veter, toplo bo. Zjutraj bo okoli 10, čez dan 18 stopinj, na vzhodu pa se bo ogrelo vse do 20 stopinj Celzija. Torek bo oblačen, na vzhodu bo padavin malo, še največ dežja pričakujemo na SZ Slovenije. Do večera bodo padavine ponehale, nekoliko hladneje bo. Sreda bo deloma sončna in deloma oblačna ter suha, zjutraj in del dopoldneva bo po nižinah megla. (Aleš Satler)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj