četrtek, 25 aprila, 2024
DomaVremeNedelja z zimsko idilo, torej tudi s soncem ;)

Nedelja z zimsko idilo, torej tudi s soncem ;)

Nebo nad Slovenijo bo precej jasno, občasno bo nekaj oblačnosti, po kotlinah osrednjega in JV dela države bo nastalo nekaj plitve megle. V krajih z vetrom bodo temperature, ob morju bo stopinja nad ničlo, na SV pa stopinja ali dve pod ničlo. Hladneje bo v Ljubljanski kotlini, na JV in na Goriškem, ko bo okoli -5 stopinj, v Alpskih dolinah bo do -10 stopinj Celzija. Dopoldne se bo megla povsod razkrojila, v večjem delu Slovenije pa bo sončno že od jutra, občasno bo le nekaj visoke oblačnosti. Burja na Primorskem bo ponehala, na Štajerskem in v Prekmurju bo še vztrajal severni veter. Čez dan bo na Primorskem do 10 stopinj, drugod večinoma med 3 in 5, okoli ledišča bo ostalo na Gorenjskem.

V gorah se bo čez dan prehodno ogrelo in v sredogorju se bo temperatura čez dan povzpela nad ničlo. Sončno in suho bo, a zelo vetrovno, zato razmere za obisk ne bodo ugodne. Pihal bo okrepljen severnik, ki bo najmočnejši na Pohorju in v Vzhodnih Karavankah. Veter bo prenašal svež in nepredelan sneg, gradil zamete in opasti.

Vsaj prva polovica prihodnjega tedna nam veliko sonca po nižinah ne bo prinesla. V ponedeljek nas bo od vzhoda prekrila nizka oblačnost, ki bo vztrajala nad nami vsaj do petka. Še največ jasnega neba bo v zahodni Sloveniji in v višjih legah, ampak povsem sončno ne bo nikjer. Dnevno nihanje temperature bo zelo majhno, zjutraj bo malo pod ničlo, čez dan pa okoli nje. V sredo se bo v višinah ponovno nekoliko ohladilo, na Primorskem bo zapihala burja, tukaj bodo dnevne temperature okoli10 stopinj. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča