NEDOPUSTNO TRPINČENJE: Na Dolenjskem konj in biki v lastnih iztrebkih

NEDOPUSTNO TRPINČENJE: Na Dolenjskem konj in biki v lastnih iztrebkih

-
0 5017

Društvo za zaščito konjev je objavilo pretresljive fotografije konjev in bikov, iz katerih je razvidno trpinčenje živali. Kot so se odzvali ljudje na Facebooku se je to dogajalo na Dolenjskem oz. na območju Šentlovrenca. Konja, z imenom Mišo, je brezčutni lastnik, sicer predsednik TKD, prejel v dar od članov društva, ki deluje na tem območju. Žal konja niso mogli rešiti in so ga zaradi hudih posledic zanemarjanja morali uspavati. V hlevu pa je društvo pričakala še večja groza, saj so tam našli bike, ki so stali v svojih iztrebkih, urin pa jim je segal do trebuha.

Na svoji Facebook strani je Društvo za zaščito konjev zapisalo, da naslednji dan dobijo “velikonočno darilo”. V mislih so imeli konja, ki naj bi ga urgentno inšpekcijsko odvzeli in predali društvu. Ko so prišli do hleva, pa jih je tam pričakala grozljivka – v svoji izjavi so zapisali, da slike govorijo same zase. Opozarjamo – fotografije so zelo nazorne.

Preden so konja rešili iz hleva, so ga morali izkopati iz gnoja, ki je po besedah društva segal natančno 1,20 metrov visoko. Konja žal ni bilo mogoče rešiti, saj po odstranitvi iz hleva ni mogel več stati. Kljub naporom društva, da bi ga spravili na prikolico in odpeljali, se je ulegel in ni več vstal. Po nalogu inšpekcije so ga uspavali.

Še večja groza je društvo pričakala v hlevu, polnem bikov. Ti so stali v svojih iztrebkih in urinu, ki jim je segal do trebuha, “gnili pri živem telesu”, kot so zapisali v društvu. Smrad je bil neznosen, še pričajo.

Sram me je, da sem človek. Sram je lahko sosede okoli, ki so vedeli, kaj se dogaja, pa niso prijavili. Največja sramota pa leti na veterinarje, tiste ljudi, ki vedo, kaj se po hlevih dogaja, pa niti po svoji uradni dolžnosti, niso prijavili tako hudega trpljenja in zanemarjanja,” so v pretresljivi izjavi še zapisali.

V objavi so tudi pozvali ljudi, ki vidijo, ki vedo, da o tem obvestijo društvo, ki lahko te stvari prijavi naprej in poskusi rešiti živali.

(foto: FB DRUŠTVO ZA ZAŠČITO KONJ)