četrtek, 2 maja, 2024
DomaLokalnoNehvaležni pogoji za avtošole in kandidate

Nehvaležni pogoji za avtošole in kandidate

Res je, od minule sobote spet delujejo tudi avtošole, ampak pogoji so še zdaleč prijazni za izvajalce in bodoče voznike oz. v praksi težko izvedljivi. Namreč, kandidat mora pred vsako uro vožnje predložiti test na koronavirus, ki ne sme biti starejši od 24 ur. Učitelji vožnje pa lahko svoje delo opravljajo ob predložitvi negativnega testa, ki ne sme biti starejši od 72 ur.

Še precej bolj nehvaležni pa so omenjeni pogoji pri pridobivanju teoretičnega znanja (CPP). Slednje lahko poteka šesti dni v enem tednu, slušatelji pa morajo vsakič imeti s seboj negativni test, ki je star najmanj 24 ur, predavatelj 72 ur.

In če pogledamo razmere na območju Novega mesta, to pomeni, da lahko kandidat za voznika v tednu dni lahko trikrat opravi brezplačno testiranje, ostalo…Ob danih ukrepih, ki veljajo zdaj (najmanj do 5. februarja) in če bi jih podaljšali, se bo najverjetneje precej podaljšala tudi vožnja posameznega kandidata, teoretično izobraževanje, prav tako pa lahko nastanejo še dodatni stroški, z naslova zagotavljanja brezhibnega zdravstvenega stanja.

In ker smo na JV Slovenije še vedno v t.i. črni regiji, se nekateri v tej in ostalih omejenih dejavnostih, sprašujejo, če niso morda  podjetniki drugega, tretjega razreda, če vemo, da številne trgovinske dejavnosti in vsa največja podjetja delujejo nemoteno.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča