Nekaj beline bo oz. je že

0
598

Predvsem južno od Slovenije bo ponoči in jutri oblačno s padavinami. V Sredozemlju bo deževalo, na Balkanu pa bo snežilo. V Liki in Gorskem Kotarju bo lokalno zapadlo več kot 20 centimetrov snega. Tako da poti k našim južnim sosedom ne bodo najbolj prijazne, svoje bo dodala še močna burja, ki bo pod Velebitom dosegla orkanske sunke.

Tudi pri nas bo ponoči oblačno, predvsem v južni Sloveniji bo rahlo snežilo in tukaj bo zapadlo nekaj centimetrov suhega snega. Drugod bo snežink bolj malo, na Primorskem bo pihala zmerna burja. Temperature bodo v večjem delu Slovenije malce pod ničlo. V večjem delu Slovenije bo od -2 do -1, hladneje bo v Alpskih dolinah, do minus 5 stopinj, topleje pana Primorskem, kjer bo do 4 stopinje v plusu.

Čez dan nas bo spremljalo oblačno vreme, nekaj sončnih žarkov bo na Primorskem, kjer bo še pihala burja. V večjem delu Slovenije bo občasno rahlo snežilo, najpogosteje na JV, kjer bo zapadlo nekaj centimetrov suhega snega, drugod po Sloveniji pa snega le za vzorec, na Primorskem bo suho. Dnevne temperature bodo podobne jutranjim, saj se bo živo srebro povzpelo le za stopinjo ali dve. Na Gorenjskem bo ostalo pod ničlo, na Primorskem pa pričakujemo do največ 7 stopinj Celzija.

V gorah bo mrzlo. Torej pravo zimsko vreme. Občasno bo snežilo, a snega bo bolj malo. Pihal bo zmeren vzhodni veter, ki bo še dodatno nižal že tako nizke temperature. Na 1500m bo temperatura minus 8, na višini Kredarice pa bo nekoliko manj mrzlo kot danes, vseeno bo temperatura ves dan pod -10 stopinj Celzija.

V soboto dopoldne bo sneženje ponehalo tudi v vzhodni Sloveniji. Na zahodu se bo začelo jasniti že dopoldne, na vzhodu se bo sonce pokazalo šele v popoldanskih urah. Nedeljsko jutro bo večinoma jasno, v krajih s snežno odejo bo blizu -10 stopinj. Čez dan bo nekaj sonca in nekaj oblakov, temperatura bo blizu ničle. V začetku tedna bo oblakov ponovno več, občasno bo rahlo snežilo, zaenkrat pa kaže, da bo količina padavin zelo majhna.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj