sobota, 18 maja, 2024
DomaVremeNekaj dni suhega in vročega

Nekaj dni suhega in vročega

Dopoldne se bo nizka oblačnost razkrojila, tako da bo preostanek dneva sončen. Povsem brez oblakov sicer tudi popoldne ne bo šlo, a bodo nevihte v večjem delu Slovenije malo verjetne.

Najtopleje bo na Primorskem, kjer se bo ogrelo do 30 stopinj. V osrednji Sloveniji in na JV-du bodo najvišje temperature okoli 27 stopinj. Kakšna stopinja manj bo na Štajerskem in v Prekmurju, medtem ko bo na severu in SZ Slovenije do 25 st. C.

V gorah bo v petek sprva ponekod še oblačno in megleno, čez dan pa bo bodo sončna obdobja daljša. Kljub temu lahko popoldne predvsem v severnih gorstvih tu in tam še nastane kakšna ploha ali nevihta.

Sobota bo sončna z najvišjimi temperaturami blizu 30 stopinj. Ker se bodo poleg nižin močno ogrele tudi višine, bodo nevihte tudi nad hribi malo verjetne. Vročina se bo stopnjevala v nedeljo in ponedeljek, ko se bodo temperature marsikje približale 35 stopinjam. Precej vroče bo tudi nadaljevanje tedna, a se bo spet nekoliko povečala možnost za nastanek popoldanskih neviht.

In ker bo zelo vroče bomo številni iskali rešitve za osvežitev. Morje pri nas ima 25 stopinj, burja bo jutri dopoldne ponehala. Tudi celinske kopalne vode imajo ‘kopalno – plavalno’ temperaturo, in sicer od 20 do 24 stopinj. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča