četrtek, 18 aprila, 2024
DomaKronikaNekaj eksplozivne zgodovine, požar, nesreča, veter

Nekaj eksplozivne zgodovine, požar, nesreča, veter

Nekateri so v službi tudi ob nedeljah, praznikih in dela nikoli ne zmanjka, še sploh pri zagotovitvi pomoči. Novomeški Regijski center za obveščanje poroča:

11. 4. 2021 ob 8.01 je v naselju Rajnovšče, občina Novo mesto, občan pri delu na njivi našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadniki Državnih enot za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Ljubljanske regije so odstranili in na kraju uničili topovsko granato 40 mm, ostanek druge svetovne vojne, angleškega izvora in vžigalnik deset kilogramske avio bombe, ostanek druge svetovne vojne, francoskega izvora. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Požar v naravi

11. 4. 2021 ob 16.07 je pri naselju Škrjanče, občina Novo mesto, gorelo v gozdu. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so pogasili približno 70 kvadratnih metrov grmovja in podrasti.

Prometne nesreče

11. 4. 2021 ob 16.46 sta v ulici Na Brezovici v Novem mestu trčili osebni vozili. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 26-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi nepravilne strani vožnje trčil v avtomobil 33-letnega voznika. V nesreči so se lažje poškodovali potnica v vozilu povzročitelja, 33-letni voznik in potnik v njegovem vozilu. Povzročitelju nesreče bodo policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Tehnična pomoč

11. 4. 2021 ob 17.40 so v Adamičevi ulici v Novem mestu gasilci GRC Novo mesto na streho stanovanjske hiše namestili strešnike, katere je razkril sunek vetra.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča