četrtek, 28 marca, 2024
DomaVremeNekaj snežink, več jih bo iz nedelje na ponedeljek

Nekaj snežink, več jih bo iz nedelje na ponedeljek

Glavnina padavin ostaja v Alpah oziroma na njihovi severni strani in če tam štejejo višino snega v decimetrih, bomo ponekod v Sloveniji dobili centimetre, marsikje pa še tega ne.

V prvem delu noči bo v vzhodni polovici Slovenije občasno še rahlo snežilo, na zahodu bo delno jasno in suho. Proti jutri bodo padavine povsod ponehale, a bo v vzhodni in osrednji Sloveniji ostalo oblačno. Največ sonca bo zjutraj ob naši zahodni meji. Na SZ se bo ohladilo do -9 stopinj, na Goriškem -4 stopinje, ob morju ter po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije bo stopinjo ali dve pod ničlo.

Nedelja bo na zahodu Slovenije sončna in suha, precej sonca bo tudi v osrednjem delu, medtem ko bo na vzhodu oblačno in sprva suho, popoldne pa se bodo v Prekmurju ponovno začele pojavljati rahle padavine. Najtopleje bo na Primorskem. Na Goriškem bo 11 stopinj, ob morju 10. V osrednjem delu 7, na JV in na SZ okoli 5, hladneje bo na SV, kjer bodo čez dan 2 ali 3 stopinje nad ničlo.

Mraz v gorah je danes precej popustil, vseeno pa je temperatura tudi čez dan ostala pod ničlo. Veter v sredogorju bo jutri oslabel, pihal bo večinoma šibak do zmeren severnik, višje pa bo veter še naprej močan. V Julijcih, Zahodnih Karavankah in na Snežniku bo jutri prevladovalo sončno in suho vreme, drugod bo bolj oblačno, na Pohorju bo rahlo snežilo.

V noči na ponedeljek bo v vzhodni polovici Slovenije rahlo snežilo, količina padavin bo majhna, predvsem na SV bo ponekod zapadlo nekaj centimetrov suhega snega. V ponedeljek dopoldne bo sneženje na vzhodu ponehalo, v osrednji in vzhodni Sloveniji bo ostalo oblačno, na zahodu bo delno jasno in suho. Torek bo delno jasen in suh, več sonca bo na jugu Slovenije. V sredo bo bolj oblačno ponovno v vzhodni polovici Slovenije, več jasnega neba pa v zahodni polovici. (Aleš Satler)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča