Nekaj sonca in oblakov in do 25°C

Nekaj sonca in oblakov in do 25°C

-
0 161

Še en prijetno topel dan je za nami, ki so ga popoldne ponekod prekinjale plohe in nevihte. Današnja sreda je bila že 43. zaporedni dan s temperaturo višjo od povprečja, že 24. popoldne zapored pa se je marsikje ogrelo nad 20 st. C. A bližajo se ledeni možje in verjetno vas zanima, če bodo morda tako beli kot bezeg, ki že ceveti, ali bodo pomanjkljivo oblečeni

Pri nas doma bo ponoči več oblakov kot jasnine. Bolj strnjena oblačnost bo prekrivala zahod države, kjer bo proti jutru možna kakšna kaplja dežja. Temperature zjutraj bodo podobne današnjim, kar pomeni, da bo v večjem delu države malo nad 10 st. C, ob morju 15 st. C. Le v alpskih dolinah bo nekoliko bolj sveže, okoli 7 st. C.

V nadaljevanju dneva se bo oblačnost spreminjala. Več sonca bo dopoldne, več oblakov pa popoldne, ko bodo predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji pogoste plohe in nevihte. Kakšna manjša ploha lahko tu in tam nastane že pred poldnevom. Pred nami je še eno prijetno toplo popoldne. Na Štajerskem in v Prekmurju se bo ogrelo do 26 st. C. Kakšna stopinja manj bo na Primorskem in v osrednji Sloveniji. 22 st. C bo na Gorenjskem.

Tudi v prihodnjih dneh nas čaka pomladno, razigrano vreme oz. igro sonca in oblakov. V petek lahko plohe nastanejo že dopoldne, več jih pričakujemo popoldne, ko se bodo nastajale še nevihte. Manj verjetne bodo na jugovzhodu in ob morju. Sobota in nedelja bosta podobni petku. Dopoldne bo dokaj sončno, popoldne pa spremenljivo oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Nestanovitno vreme bo tudi v začetku prihodnjega tedna, ko se bodo zvrstili tudi ledeni možje in gospa ‘poscana’ oz Zofka.